Factcheck: De “spijtpil” is “hartstikke slecht voor je”

Spread the love

En dat zien mensen als Tim Hofman liever niet. Leugens worden gebruikt om de “spijtpil” negatief in het nieuws te brengen.

De “spijtpil”, ik had er nog nooit van gehoord, is een pil die vrouwen die spijt hebben van de “abortuspil” kunnen slikken om de op gang gebrachte abortus te stoppen.

Dat zien voorstanders van kindermoord natuurlijk anders, dus komt Tim Hofman van het onlineprogramma #BOOS met valse informatie dat de “spijtpil” “hartstikke slecht voor je is”.

Factcheck

Het RD deed een factcheck.

Conclusie: “De bewering van Hofman is ONJUIST.”

Positieve verhalen

Maar laten we eens focussen op de positieve verhalen. Eén daarvan is het verhaal van Kelly. Onder druk van haar partner kiest zij voor de abortuspil.

Daarmee hebben we gelijk al één van de argumenten van de pro-abortus bewerging weerlegd. Zij stellen namelijk dat vrouwen een weloverwogen keuze maken voordat zij de beslissing tot abortus zouden nemen.

In de praktijk horen we keer op keer verhalen van vrouwen die onder druk van hun omgeving deze keuze tegen hun eigen wens en wil in maken. Dat is dus maar al te vaak niet zo. Daarom is het ook moorddadig dat de verplichte bedenktermijn is afgeschaft.

Ook Kelly beseft dat zij de keuze voor abortus voor een ander maakt, niet voor zichzelf.

Druk van de abortus slachter*

Ik moet het toch even aanhalen, maar de samenvatting van het gesprek is gewoon te gek voor woorden! In plaats van een empathische arts die met haar meedenkt, treft ze een bloeddorstige ***** die pushed om abortus te laten plegen.

De redenatie eindigt in de conclusie:

Het is verstandig abortus te doen

Het wordt niet duidelijk hoe zij tot die conclusie komt. De redenatie “Je hebt al twee kinderen”, DUS “Het gaat moeilijk worden als je er nog een derde bijkrijgt” is natuurlijk klinkklare onzin.

Hoeveel gezinnen zijn er niet met drie kinderen? Hoe deden moeders dat vroeger dan met soms wel 15 kinderen (en die zijn er nog steeds!)

Hier is sprake van een absoluut ontoelaatbare manipulatie van een kwetsbare vrouw die twijfelt. Dat iemand die zichzelf “arts” durft te noemen zo richting de dood stuurt gaat tegen elke afgelegde eed in. Het is een overtreding van de haar afgelegde eed van Hippocrates!

Tot inkeer

Maar gelukkig komt Kelly alsnog tot inkeer en gaat ze zelf op zoek naar alternatieven. Die vindt ze via Schreeuw om Leven, die haar op de spijtpil wijzen. Die neemt ze en haar dochtertje wordt gezond geboren.

Een zieke overheid

In de Tweede Kamer ligt wel een voorstel om de abortuspil nog makkelijker beschikbaar te maken. Je zou hem dan gewoon even bij de huisarts kunnen halen.

Moord op bestelling is geen probleem voor een overheid die volledig van God los is.

Maar de levensreddende spijtpil wordt niet over gesproken. Zij heeft via omwegen aan die pil moeten komen, en dat geldt dan voor het merendeel van de vrouwen die de spijtpil zou willen hebben.

* Ik ben me bewust van de politiek incorrecte term “slachter”. Maar een arts is iemand die mensen geneest, niet iemand die een leven neemt.
Hetzelfde geldt voor de term “kliniek”. Een kliniek is een plaats waar je komt voor genezing. Niet de dood. De dood vindt plaats in abattoirs en vernietigingskampen.

Bronnen:

RD – De spijtpil schadelijk? Daarvoor is geen bewijs

RD – Zonder spijtpil was mijn dochtertje er niet geweest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *