Oorstrelende boodschappen

Spread the love

Wij dachten dat de tekst over oorstrelende boodschappen alleen voor de Gemeente bedoeld was. Vandaag viel bij mij het kwartje dat het een algemeen principe is!

We leerden deze tekst altijd op Bijbelstudies en in de Gemeente als er over de toekomst gesproken werd.

Want er komt een tijd, dat [de mensen] de gezonde leer niet [meer] zullen verdragen, maar omdat hun gehoor verwend is, naar hun eigen begeerte zich [tal van] leraars zullen bijeenhalen,

2 Timotheüs 4:3

Algemeen principe

Vandaag las ik op LinkedIn de reacties onder een video over de eerste vrachtwagens die voor hun protest in Den Haag aan waren gekomen. Eén van de toch wel schokkende reacties was van ene Marc V.

Niet alleen druipt de onkunde en discriminatie er van af. Deze persoon is zo ongeveer de belichaming van 2 Tim. 4:3. En hij is niet de enige, maar door zijn duidelijke stelling wel een mooi voorbeeld. Ter lering en niet ter vermaak:

Daar is een hele simpele oplossing voor Henri! Flikker die wappies gewoon uit je netwerk. Doe ik ook. Is lekker rustig en je houdt het hier interessant op LinkedIn.

Marc V. op LinkedIn

Deze hele reactie spreekt boekdelen. Er staan meer reacties van hem onder het artikel waar de haat van afdruipt, maar ik richt me nu even op deze.

Wat deze meneer namelijk – waarschijnlijk door zijn eigen geschreeuw – ontgaan is, is dat de wetenschap inmiddels volkomen gedraaid is. Hij spreekt nog steeds over de inmiddels al maanden achterhaalde term “wappies’, maar nu gebleken is dat zo ongeveer alles wat de zogenaamde wappies voorspelden uit is gekomen, is zelfs de mainstream media anders naar hen gaan kijken.

Maar blijkbaar is nog niet iedereen in 2022 aanbeland, en dat is ook logisch. Deze schreeuwende meneer sluit namelijk alle bronnen die tegen zijn idee in gaan gewoon op voorhand uit. Een vreselijk kortzichtige manier van de wereld bekijken en een blokkade om iets bij te leren.

En een bevestiging van de Bijbelse waarheid van 2 Tim. 4:3. Mensen als hij willen alleen maar “ja-knikkers” om zich heen. Mensen, kranten, media en films die zijn wereldbeeld bevestigen en hem daarmee het gevoel geven dat hij de alwetende is die altijd gelijk heeft. Een narcistisch trekje.

Als dat waanbeeld door de werkelijkheid in wordt gehaald, dan krijg je haatvolle reacties als deze. Kleinerend spreken over anderen. Je afsluiten voor de feiten, en de rust opzoeken in je eigen vertrouwde kringetje en de boze buitenwereld buitensluiten. Je creëert gewoon een eigen Lalaland. Een Metaverse zo je wilt. Oorstrelende boodschappen.

Verdraaien van de werkelijkheid

Het verdraaien van de werkelijkheid is iets wat bij het zoeken van bevestiging van de eigen overtuiging hoort. Opvallend is dat op LinkedIn opeens allerlei reacties staan van mensen die nu claimen dat wel 14 of zelfs 15.000.000 mensen achter de maatregelen zouden staan, terwijl het RIVM niet verder komt dan 16%, oftewel 2.800.000.

De NOS kopt dat de steun voor het beleid nu stijgt. Dat is logisch want die 84% pleit dus al weken voor versoepeling van de maatregelen en staat dus ook achter elke versoepeling. De NOS draait de redenatie dus doodleuk om om haar gelijk te halen. De wereld op zijn kop!

Zoals ik al schreef. Hij is niet de enige die blijkbaar zo in het leven staat. Gelukkig zijn er diverse tegenreacties op LinkedIn, maar die zal hij wel blokkeren en niet lezen.

Eén antwoord op “Oorstrelende boodschappen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *