Finland: Vrijheid van religie is niet meer

Spread the love

Een Finse politica wordt strafrechtelijk vervolgd nadat zij een afbeelding van een Bijbelvers postte. Een vertaald artikel over de vrijheid van religie

Een verbijsterende aanval op de religieuze vrijheid speelt zich momenteel af in een Finse rechtszaal. Parlementslid Päivi Räsänen staat terecht voor drie criminele aangiften van “etnische onrust”, die er voor zouden kunnen zorgen dat zij twee jaar gevangenisstraf opgelegd kan krijgen.

Wat verboden is, is instemmen met de Bijbel.

Finse overheidsofficial

Pamflet uit 2004

De eerste aanklacht gaat over een religieus pamflet wat Räsänen in 2004 schreef en publiceerde op de website van de Lutherse bisschop Juhana Pohjola’s kerk, volgens Fox News. Pohjola, die ook parlementslid is, wordt aangeklaagd voor één geval van “etnische onrust” omdat zij toeliet dat het pamflet op haar website werd geplaatst.

De andere twee aanklachten gaan om opmerkingen die zij maakte tijdens een optreden in een radioshow in 2019 en voor het plaatsen van een foto van een Bijbelvers op social media, aldus het rapport.

In 2019 sponsorde de kerk van Räsänen een LGBTQ evenement. Zij uitte haar zorgen in een bericht op twitter, en voegde daar een link aan toe die leidde naar een post op Instagram waar onder meer een verwijzing stond naar Romeinen 1:24-27

Daar staat

Daarom heeft God hen in hun hartstochten overgegeven aan onreinheid, zodat bij hen het lichaam onteerd wordt. Zij immers hadden de waarheid Gods vervangen door de leugen en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper, die te prijzen is tot in eeuwigheid. Amen. Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke lusten, want hun vrouwen hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke. Eveneens hebben de mannen de natuurlijke omgang met de vrouw opgegeven, en zijn in wellust voor elkander ontbrand, als mannen met mannen schandelijkheid bedrijvende en daardoor het welverdiende loon voor hun afdwaling in zichzelf ontvangende.

Romeinen 1:24-27

Kirkko, jonka jäsen olen, on ilmoittanut olevansa SETA:n Helsinki Pride 2019 virallinen kumppani. Miten kirkon oppiperusta, Raamattu, sopii yhteen aatteen kanssa, jossa häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?…

https://t.co/dSGNJqdf9F

“De kerk waar ik lid van ben heeft aangekondigd dat zij officieel partner is van de SETA Helsinki Pride 2019. Hoe past de doctrine van de kerk, de Bijbel, in het idee dat schaamte en zonde zijn verheven tot punt van trots?”

Interview Fox News

Räsänen besprak haar zaak met Fox News. Ze zei

Ik ben erg optimitisch dat we deze zaak winnen, maar ik moet zeggen dat ik altijd erg optimistisch ben. Ik had nooit kunnen geloven dat dit in Finland zou kunnen gebeuren omdat we een democratie met vrijheid van meningsuiting en vrijheid van religie in onze grondwet zijn.

Ze zei ook tegen Fox dat het OM van Finland claimde dat haar opmerkingen bedoelt zijn om intolerantie, minachting en haat tegen homoseksuelen op te roepen.

Op een gegeven moment refereert zij in de video aan opmerkingen die door een official worden gemaakt. Het is niet helemaal duidelijk wie, want de audio is onderdrukt. Ze zei tegen Fox dat deze persoon in het openbaar zei:

Als Räsänen veroordeeld wordt, is het nog steeds toegestaan om Bijbels in bibliotheken te hebben, en debatten over de Bijbel te voeren en zelfs om de Bijbel te citeren. Wat verboden is, is instemmen met de Bijbel.

Tegelijkertijd vergeleek zij de Bijbel met Mein Kampf. De aanklager stelde dat beiden “hatespeech” bevatten

Je mag in gedachten instemmen met de Bijbel. Maar je kunt het niet in het openbaar uiten

Räsänen zei tegen Fox dat aanklagers in de rechtszaal hebben gesteld dat zij gezegd zou hebben dat homoseksuele mensen inferieur aan anderen zouden zijn, of dat God geen homoseksuele mensen zou hebben geschapen.

Leugens

“Ik heb nooit iets dergelijks gezegd”, zei ze.

Mijn overtuiging is dat alle mensen gelijkwaardig zijn. God heeft alle mensen geschapen, en homoseksuelen zijn net zo waardevol als ieder ander.

Fox ontdekte dat “Finse aanklagers stelden dat de Bijbel niet boven de Finse wet mag gaan, en dat het gebruik van het woord “zonde” schadelijk kan zijn”.

Räsänen moedigde Christenen aan om “hun vrijheden te gebruiken, om hun recht op vrijheid van meningsuiting en religie te gebruiken. Hoe stiller we zijn over deze zaken, hoe kleiner de ruimte voor de vrijheid van meningsuiting en religie zal zijn.”

Nu is de tijd voor christenen om openlijk voor hun geloof uit te komen en de boodschap van de Bijbel openlijk te vertellen, en het Evangelie in het bijzonder

Amerika volgt de ontwikkelingen

Politici is de VS volgen de zaak van Räsänen met toenemende bezorgdheid.

GOP senator Marco Rubio (Florida) stuurde een brief, mede ondertekend door vier andere senatoren, naar Rashad Hussain, VS ambassadeur voor Internationale Religieuze Vrijheid, met het verzoek dat hij de “onjuiste vervolging zou veroordelen en de ontwikkelingen die de vrijheid van religie in Finland en Europa bedreigen op voet volgt.”

“Wij maken ons grote zorgen dat het gebruik van de Finse wetgeving tegen hatespeech neerkomt op een seculiere blasfemie wet”, zegt de brief.

Het kan de deur openen voor vervolging van andere toegewijde christenen, moslims, joden en aanhangers van andere geloofsovertuigingen die hun geloof, wat conflicterend kan zijn met seculiere trends, openbaar belijden.

De Texaanse afgevaardigde Chip Roy schreef samen met de voorman van Family Research Council een op-ed over de zaak van Räsänen, die afgelopen woensdag op Fox News werd geplaatst.

Toekomst in de VS?

Roy en Perkins schrijven:

De absurde, anti-christelijke vijandigheid die samenhangt met deze kan niet genoeg benadrukt worden

Zij benadrukken dat

Finland een Europese liberale democratie is die blijkbaar haar inwoners de basis-mensenrechten zoals vrijheid van meningsuiting, religie, samenkomst, gelijkheid voor de wet, eigendomsrechten, en anderen wel beloofd. Maar de Finse overheid lijkt deze basiswaarden te zijn vergeten en handelt meer als een “woke” theocratie nu het probeert om inwoners te straffen die het lef hebben om tegen de seculiere dogma’s van nu in te gaan.

Gealarmeerd door de broeiende oorlog tegen vrijheid van religie, waarschuwen zij

De rechtszaak tegen twee christenen in Finland heeft gevolgen voor een groeiende oorlog tegen geloof in Amerika

Het is waanzin wat in Europa gezien wordt als strafrechtelijke “hate speech”. Het is surrealistisch dat de Finse overheid christenen vervolgd voor het uiten van hun geloof.

Het maakt niet uit of men het eens is met het Finse parlementslid of niet, ze heeft een punt. Waarom moeten we LGBTQ pride vieren? Niemand heeft ooit heteroseksuele pride gevierd. Het is een farce geworden.

Zouden de Finnen moslims vervolgen voor het praktiseren van hun religie? Strikte volgers van de islam geloven dat homoseksuelen gedood moeten worden.

De Finse openbaar aanklager zou waarschijnlijk de rode loper uitrollen voor moslims. Net als de “woke” leiders in de VS dat doen.

Het verlangen van overheden en rechtbanken om hun “woke” puinhoop te verkondigen walst over alle grondrechten van vrijheid van religie en vrijheid van meningsuiting heen.

Als links doorgaat met het pushen van de ongecontroleerde progressieve agenda, dan kan het opofferen van onze door God gegeven rechten de norm worden.

Wat nu gebeurt in Europa geeft ons een blik op de toekomst van de VS over 15 jaar – of minder.

Bron: Western Journal

Meer over vrijheid van geloof.

Eén antwoord op “Finland: Vrijheid van religie is niet meer”

 1. Ja Vervolging van christenen in Europa staat voor de deur.
  Wel gaat we concessie doen aan het woord van God of niet
  Blijven we staat als de druk tegen je wordt opgevoerd.
  Alle lof voor deze Finse politica.
  Niet zij moet dan in het beklaagde bankje…maar God.
  Want het woord is van God.
  Is het Finse OM ook zo stoer als het om ern moslim gaat?
  Wel dat durven ze niet want dan komen er aanslagen.
  Wel laten we voor deze zuster…
  Bidden dat ze stand houd en zich niet laat intimideren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *