Oorlog in Oekraïne deel 2

Spread the love

De gebeurtenissen in Oekraïne worden met de dag schimmiger. Westerse media buitelen over elkaar heen om Putin als de grote boeman aan te wijzen en Zelenski als held op te hemelen. Is dat het hele verhaal?

Als ik het hele verhaal zou schrijven, dan wordt dit een enorm lang artikel, maar een paar zaken die mij de afgelopen dagen opvielen wil ik wel even aanstippen.

Boeman Poetin

Laat ik voorop stellen dat ik niemand die een oorlog begint steun. Persoonlijk ben ik tegen oorlog, maar ook realistisch genoeg om te beseffen dat we er als mensheid nooit van af komen als het aan onszelf ligt. Daar is de Bijbel ook duidelijk over. De Vredevorst zal vrede moeten komen brengen!

De afgelopen dagen heb ik wat podcasts geluisterd, onder meer van Wierd Duk, en hij schetst toch wel een heel wat genuanceerder beeld van Poetin. Ja, de man is “evil”, maar tegelijkertijd doet hij gewoon wat hij gezegd heeft. Het westen, met de EU voorop en de VS op hun hielen, blijven echter olie op het vuur gooien.

Een opmerkelijke kop is bijvoorbeeld “Russian Media Wars: Why Europe’s ban on Sputnik and RT could backfire”.

Maar het enige wat de media hier propaganderen is het nieuwe narratief: “Poetin slecht, Zelenski goed”.

Zelenski, van boef naar held in een dag

Als media iemand zo ophemelen, dan is het wat mij betreft ook tijd voor wat extra onderzoek. En dan kom je toch wel opmerkelijke dingen tegen.

Zelenski was komiek en bekend van TV. Met zijn producties heeft hij behoorlijk verdiend, en een deel van die gelden is weg gesluisd naar offshore constructies. Daarom kwam zijn naam boven dobberen in de Pandora Papers en hangt hem in de VS een gevangenisstraf boven het hoofd.

Maar dat lijken diezelfde media die hem twee, drie jaar geleden nog verguisden compleet vergeten. Zelenski is, aldus Wierd Duk, een meester in het bespelen van diezelfde media. Elke dag wordt druk op het westen uitgeoefend om Oekraïne NAVO- en EU-lid te maken. Hij laat hiervoor dagelijks reclame uitzenden op de Oekraïense televisie.

Wat de media ook schijnen te zijn vergeten is dat Oekraïne 8 jaar lang een zuivering tegen alles wat Russisch is uitvoerde. Dat is één van de redenen dat Poetin in greep. Hij wilde zijn Russische staatsburgers in Oekraïne beschermen.

De rol van de media

De media spelen weer een verbijsterende rol, maar dat hebben we de afgelopen twee jaar ook gezien. Niets is meer wat het lijkt.

Een opmerkelijk voorval speelde zich af rond De Telegraaf. In zijn podcast “Het Land van Wierd Duk” van De Telegraaf, zegt Wierd op 3 maar in de podcast “Reële kans dat Oekraïne zal worden opgedeeld” letterlijk dat Baudet er niets van snapt.

Omdat ik geen idee had wat Baudet er nou precies van zegt, luisterde ik daarna de podcast “Rusland/Oekraïne” van Pieter Stuurman met Thierry Baudet, en hoor ik hem vrijwel exact hetzelfde zeggen als Wierd Duk zelf!

Daar maakte ik op social media een opmerking over, en kreeg de volgende verbijsterende reactie:

vreemd,op de TV bij V1 gaf hij Baudet gelijk,mag zeker niet meer van zijn werkgever,de Telegraaf

Er wordt door de media dus weer een vreemd, dubieus spelletje gespeeld!

Oekraïne

Het land wordt bestempeld als mogelijk het meest corrupte land in de regio. Naast de zuivering van alles wat Russisch is (Poetin noemde het “genocide”, maar dat is zwaar overdreven), zijn er meer dingen.

Mensen klagen nu dat Rusland de mensenrechten moet voeten treedt, maar Oekraïne is met haar zuiveringen natuurlijk geen haar beter. Daarnaast creperen hun eigen mensen die nog steeds lijden onder de kernramp van Tsjernobyl in koude wees- en ziekenhuizen die uit de middeleeuwen lijken te stammen.

Maar er werd wel voor tientallen miljoenen een uitbreiding van de bibliotheek van Kiev gebouwd. Boeken gaan blijkbaar voor mensen.

Zoals gezegd komt de naam Zelenski ook voor in de Pandora Papers. En niet zomaar. De kop “Zelensky’s Ukraine, where the Pandora Papers hit hardest” zegt nogal wat! Hieruit blijkt onder meer dat Zelenski door een oligarch (de groep waarvan het westen nu zo blij is dat die eindelijk aangepakt wordt) in het zadel is geholpen.

Nergens anders kunnen de openbaringen van de Pandora Papers onderzoeken harder aankomen dan in Oekraïne. De ontdekking van offshore rekeningen raken het hart van de huidige regering en structuur van macht van een heersende klasse die aan de macht kwam door de belofte om corruptie te bevechten, inclusief de TV-ster-die-president-werd, Volodymyr Zelenski.

WorldCrunch

Dat is de openingszin van een artikel van … 5 oktober 2021. Zeer recent dus nog. Maar nu wordt deze president door het westen haast aanbeden.

EU

De waarschuwingen van de diverse Ruslandexperts liegen er niet om! Maar de EU, met voorzitster Ursula von der Leyen (die wanhopig elke afleiding van haar dubieuze rol in het vaccinbeleid aangrijpt!) voorop, willen dit corrupte land nu versneld aan de EU toevoegen. En bij voorkeur gelijk ook NAVO-lid maken.

Dat heeft nogal wat consequenties. Met name het laatste, want dat betekent dat in één klap heel Europa deze oorlog in zal worden getrokken. Omdat de VS ook NAVO-lid is, kunnen we dan met recht spreken van de Derde Wereldoorlog.

De waarschuwingen van de experts claimen stuk voor stuk dat Europa één ding met name moet doen: Stoppen met olie op het vuur gooien. Het westen blijft escaleren in plaats van de-escaleren. De reden waarom mag duidelijk zijn, maar slim is het natuurlijk niet.

De gevolgen voor ons

De gevolgen zijn nu al dramatisch. Energieprijzen schieten omhoog. Benzine is onbetaalbaar, gas nog erger.

De VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) heeft verklaard dat wij voorlopig de komende niet zonder Russisch gas kunnen. Dat Rusland de toelevering nog niet gestopt heeft is een teken van goede wil om alsnog naar de onderhandelingstafel te komen.

Maar aan de andere kant horen we dat Russische banken afgesloten zijn van Swift, het internationale betaalsysteem. Betekent dat dat Rusland niet meer betaald voor zijn gas? Dan is het toch ook logisch dat ze binnenkort stoppen met leveren? Probeer zelf maar eens hoe lang je je gasrekening niet kunt betalen voor dat consequenties krijgt.

De prijzen exploderen, maar minister Kaag heeft aangegeven voorlopig geen reden te zien om mensen te compenseren. En het meest bizarre: Wij exporteren nog steeds gas naar onder meer Duitsland. De Duitsers betalen ca. 0,55/m³; wij € 2,40!

Rusland is een groot land. Zo groot dat het land in principe zelfvoorzienend is. Dus wij hebben Rusland harder nodig dan andersom. Wij hebben veel, te veel, uitbesteedt aan het buitenland. Onze regering wilde inzetten op een “kenniseconomie”. Daar ben ik altijd tegen geweest. De mensheid hangt van oorlogen aan elkaar, dus het was verstandig geweest om in ieder geval zoveel te blijven produceren dat wij in tijd van nood voor onszelf hadden kunnen zorgen.

China is opvallend stil als het om het veroordelen van Rusland gaat. Veel Bijbeluitleggers leggen ook uit dat China straks onderdeel uitmaakt van de landen die optrekken tegen Israël.

En dan beseft de gemiddelde Nederlander niet dat 95% van onze medicijnen inmiddels uit China komt. En dat China die levering op elk moment stop kan zetten…

Daarnaast komt een te groot deel van onze “luxe” goederen uit China. Nou zouden we daar natuurlijk best zonder kunnen, maar de gemiddelde Nederlander zal toch echt niet bereidt zijn om zo maar de “verworven welvaart” gedag te zeggen.

Daarnaast hebben we nu al te maken met, volgens de VN, de snelst groeiende vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Duizenden, tienduizenden Oekraïners schijnen inmiddels in Nederland te zijn aangekomen, terwijl we al honderdduizenden woningen tekort komen.

Conclusie

Als deze oorlog in Oekraïne door onze “leiders” niet goed aangepakt gaat worden, als men blijft weigeren om naar experts te luisteren, en daar heeft het alle schijn van, dan kon deze lokale oorlog nog weleens een vervelend staartje krijgen.

Lees hier deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *