Zware moesson in Pakistan

Spread the love

Meer dan 1.000 doden, 33.000.000 mensen op de vlucht.

Er is een reddingsoperatie voor slachtoffers van de overstromingen gestart. Uitgaande van 33.000.000 die worden getroffen door deze “monstermoesson”, worden 1 op de 7 mensen in Pakistan geraakt door de overstromingen.

Bijna 1.000.000 huizen zijn vernietigd of zwaar beschadigd. Veel daklozen worden opgevangen in scholen. Communicatie wordt bemoeilijkt doordat in het hele land GSM- en hoogspanningsmasten zijn weggespoeld. Ook zijn diverse bruggen verwoest en staan een aantal dammen op springen.

De moessonperiode duurt in Pakistan normaal gesproken van juni tot september en is essentieel voor de beregening van de plantages en voor het aanvullen van de watervoorraad van het land.

Overstromingen komen elk jaar voor, maar dit jaar zijn de overstromingen heftiger dan anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *