Zware aardbeving in Taiwan

Spread the love

Taiwan is zondag opgeschrikt door een zware aardbeving. Volgens het Amerikaanse geologische instituut USGS had de beving een magnitude van 6.9. Voor delen van Japan werd een tsunamiwaarschuwing afgekondigd, maar die werd al snel ingetrokken.

Zaterdag werd dezelfde regio in Taiwan al getroffen door een iets minder krachtige aardbeving.

Bij de aardbeving aan de oostkust was de zwaarste in een reeks van tientallen aardbeving die de regio sinds zaterdagavond teisterde. Veel gebouwen, wegen en andere infrastructuur raakte beschadigd. Treinen ontspoorden, onder meer in het station van Fuli doordat een deel van een perron instortte.

Er zijn één dode en negen gewonden gemeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *