Censuur van christenen op facebook 1

Spread the love

Van diverse kanten hoor ik steeds vaker dat censuur van christenen zijn intrede doet. Meer en meer christelijke berichten worden op social media geblokkeerd of verwijderd. Bijbelse predikers raken hun livestreams- en account kwijt op facebook en youtube

Vandaag even een kort praktijkvoorbeeld wat enkele dagen geleden op facebook gebeurde. Dat het al een ouder bericht is, maakt op facebook al heel lang niet meer uit. Steeds vaker hoor ik mensen die geblokkeerd zijn vanwege berichten die jaren geleden zijn gepost.

De leuke foto van de (klein) kinderen met Zwarte Piet van 5 jaar geleden kan op facebook anno 2022 opeens reden zijn voor een blokkade, een straf van 30 dagen…

Christelijke censuur

Bericht van Christiana Cone, gedeeld door Ruben Brouwer op 26 november 2022, gecensureerd door facebook

Uiteraard wordt ik altijd nieuwsgierig wat mensen nu weer “aanstootgevend” zouden vinden en bereidt me onbewust altijd voor op iets behoorlijk heftigs.

Ook vandaag klikte is dus weer op “See Photo” en kreeg de volgende afbeelding te zien:

Het ongecensureerde bericht

Tja, dan moet ik echt even nadenken wat mensen hier aanstootgevend aan zouden kunnen vinden?

Dat het bericht op Twitter is geplaatst en dat platform nu in ongenade is gevallen bij een bepaalde groep mensen? Dat het geplaatst is met een iPhone?

Het kan toch niet waar zijn dat Madison’s boodschap van liefde als aanstootgevend wordt ervaren?

Ik ben bang van wel. En ik ben bang dat ik ook weer een teken van de verkillende liefde van de eindtijd is waardoor censuur van christenen steeds “normaler” zal worden in een vermeend tolerante maatschappij.

Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld ook al de wereldwijde “cancel christianity” op diverse sociale media voorbij komen. Tolerantie geldt slechts zolang je zegt wat ze willen horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *