Kamermeerderheid: Rusland is ‘staatssponsor van terrorisme’

Spread the love

“In het land der blinden is Eénoog koning”. Anno 2022 accepteren blinden zelfs de leiding van Eénoog niet meer en denken ze zelf over volledig zicht te beschikken

“In het land der blinden is éénoog koning”. maar anno 2022 accepteren blinden zelfs de leiding van Eenoog niet meer en denken ze het zelf beter te weten.

Wat Rusland doet wil ik op geen enkele manier goed praten, maar wat ik wel signaleer in de huidige politieke wereld is een enorme kortzichtigheid en schrijnende onkunde. Niet alleen op dit gebied. Het is de tijd van de politieke oneliners. Beleid gereduceerd tot 140 tekens op twitter:

Rusland terroriseert de Oekraïense burgerbevolking met raketten, omdat ze militair verliezen van het Oekraïense leger. Hoog tijd dat we dit benoemen wat het is: terreur.
https://t.co/oXcpO0h7x7

Sjoerd Wiemer Sjoerdsma (@swsjoerdsma) November 24, 2022


Het is te goedkoop, te makkelijk, teveel gebaseerd op onderbuikgevoelens in plaats van kennis van zaken.

Een stukje geschiedenis

In de media wordt nu steeds gedaan alsof Rusland de veroorzaker van deze oorlog zou zijn door haar inval op 24 februari 2022. Helaas heb ik gemerkt dat veel Nederlanders helemaal niet beseffen dat deze oorlog feitelijk al in 2014 gestart is.

Dit is een documentaire uit 2015 die de werkelijke situatie in Oekraïne sinds 2014 laat zien. De geïnterviewde Oekraïense onderaan dit artikel bevestigd de vreselijke situatie van 2.000.000 Oekraïners in eigen land ook.

Er zijn nog meer documentaires gemaakt die ik hier natuurlijk niet allemaal kan delen

De Oekraïense geschiedenis van 2014 – 2022 (b)lijkt volkomen aan onze politici voorbij te gaan. Zelenski wordt door het hele westen als afgod aanbeden. Een bizarre reactie op iemand die in januari 2022 nog prominent vermeld werd in de Pandora Papers en dus door het deugende westen gezien werd als crimineel. Anders stond je daar niet in.

Maar ook dat was amper een maand later opeens “vergeten”.

Eén van de verkiezingsbeloften van Zelenski was dat hij een einde zou maken aan de terreur in zijn eigen land. De terreur tegen de 2.000.000 in het land woonachtige Russen, die gewoon tot de Oekraïense bevolking gerekend zouden moeten worden.

Die belofte heeft hij nooit ingelost en daarin lag de aanleiding voor Poetin om in te grijpen.

Profetische duiding

Dat de Tweede Kamer geen enkel profetisch inzicht heeft is duidelijk. Het christendom moest met alle mogelijke middelen worden geweerd en nu geven holle vaten openbaar reacties alsof die de mening van de Nederlander zouden verwoorden.

Daar valt met een huidige steun van slechts 23% voor dit kabinet nog wel wat over te twijfelen.

Rusland speelt een duidelijke rol in de eindtijd. Het is hoogstwaarschijnlijk het land wat tegen haar wil in in een oorlog in Israël betrokken gaat raken in een coalitie met landen uit het oosten.

Wat mensen als Sjoerd Wiemer Sjoerdsma dus, hopelijk zonder het zelf te beseffen, doen, is keihard meewerken aan de vervulling van deze Bijbelse profetie.

Door Rusland steeds verder in een isolement te plaatsen, door steeds meer valse beschuldigingen te uiten, door de getergde beer steeds maar weer te prikkelen en te vervreemden van het westen, komt deze uiteindelijke vervulling van deze profetie steeds sneller dichterbij.

Nu kun je zoiets van een anti-christelijke partij als D66 nog verwachten, maar ook Wopke Hoekstra, van de partij die de holle naam “christelijk” helaas nog steeds voert, werkt er aan mee. Hij wil proberen om de terreurkwalificatie van Rusland niet alleen door Nederland uit te laten spreken, maar ook door de EU en NAVO.

Schadelijke sancties

Nou zijn dit soort kreten natuurlijk heerlijk voor de bevrediging van de onderbuikgevoelens van misleide mensen die de comfortabele leugen liever horen dan de waarheid, maar in de praktijk werken zij slechts averecht.

Wat men er alleen mee bereikt, is een excuus voor de instandhouding van de sancties. Hebben die wat opgeleverd? Ja zeker! Met name de Europese bevolking lijdt onder hoge energieprijzen en inflatie. Het gat wat door de Europese sancties, die binnenkort nog aangescherpt worden, is geslagen, werd doodleuk opgevuld door China en India.

Natuurlijk heeft Rusland te maken met een krimpende economie. Maar dat komt niet door de Europese sancties, want ook Europa staat aan de vooravond van een recessie. Als onze sancties zouden werken, dan zou alleen Rusland er onder moeten lijden. Echter, de hele wereldeconomie staat op instorten en deze oorlog in Oekraïne wordt als excuus voor het westerse wanbeleid van de afgelopen jaren gebruikt.

De sancties zijn ook een voorafschaduwing van de vervulling van profetieën. Enerzijds hebben we de profetie van hyperinflatie (een brood kost een dagloon (Op. 6:6) ) en anderzijds de profetie van schaarste (een deel van de wereldbevolking sterft door hongersnood (Op. 6:8)).

Biden gaf de schuld aan de verstoring van de transportketen Hij verklaarde doodleuk dat hij dat niet uit ging leggen “omdat u dat toch niet begrijpt”. Ik heb in de transportsector gewerkt. Misschien snap ik er daardoor iets meer van, maar wat hij stelt is gewoon klinkklare nonsens.

Alle schepen zijn er nog, maar ze mochten vanwege overheidsbeperkingen de havens van Californië niet in. Texas bood aan in hun havens te komen lossen, maar daar werd een stokje voor gestoken. 57 volledig geladen zeeschepen dobberden veel te lang voor de kust van Californië. Enige mogelijke conclusie: Het is een bewust gecreëerde schaarste.

De Europese sancties tegen Rusland zijn ook de oorzaak van kunstmatig veroorzaakte schaarste. Er zijn meer dan voldoende grondstoffen, maar de OPEC-landen profiteren van een toch al hoge prijs door ook nog eens hun productie terug te schroeven.

Vervreemding van Rusland

Hoewel onze politici graag doen alsof zij zo vooruitstrevend en progressief zijn, leven zij feitelijk nog steeds in de tijd van de Koude Oorlog. Zij willen Rusland slechts zien als vijand. Hoewel de Russen een zware strijd leverden tegen het vijandige Duitsland, is Duitsland volledig in ere hersteld. Rusland is echter in het verdomhoekje terecht gekomen. Dat was een politieke keuze. Ook van Russische zijde waar de achterdocht tegen het westen ook werd gevoed.

Maar die politieke keuze moest gemaakt worden. Omdat die zich nu uit gaat betalen. Rusland moest geïsoleerd worden. Om straks de profetie te vervullen en zich mee te laten slepen in een oorlog tegen Israël.

Die oorlog wordt gevoerd vanuit het oosten. Bedenk eens wat de “Nieuwe Zijderoute” voor die oorlog betekent? De spoor-, weg-, en waterwegen worden klaargemaakt! Is het opmerkelijk dat die Nieuwe Zijderoute ook aftakt naar Moskou?

De basis voor een oorlog tegen Israël ligt er al. Of Rusland nou wil of niet. Rusland heeft bases in Syrië. Als Syrië in oorlog raakt met Israël, wordt Rusland dus vanzelf meegesleept.

Maar de hele wereld zal zich tegen Israël keren. Ook Europa doet er aan mee. Echter, als Rusland bondgenoot van het westen was geweest – en dat was de laatste decennia best realiseerbaar geweest – dan zou de kans op deze oorlog, menselijk gezien, een stuk kleiner zijn geweest.

Tot slot nog een interessante reactie van een Oekraïense die in Frankrijk woont en Oekraïne vier dagen voor dit interview nog bezocht.

De inspiratie voor dit artikel: Upday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *