Tien gewonden door schietpartij bij opnames videoclip French Montana

Spread the love

De term schietpartij springt er dan uit. Maar hoe schrijven de media tegenwoordig hun berichten. Een voorbeeld van nu.nl.

Van schietpartij naar vuurgevecht

Een heftige kop die bepaalde associaties oproept. En dat beeld wordt bevestigt door het intro…

Tien mensen zijn gewond geraakt bij een vuurgevecht dat ontstond tijdens de opnames van een videoclip van rapper French Montana in de Amerikaanse staat Florida, meldt TMZ

nu.nl

Schietpartij… vuurgevecht. Beelden van over en weer schietende gangsters doemen op voor je netvlies. Tien gewonden, een compleet bloedbad!

Het is onduidelijk of French Montana, die eigenlijk Karim Kharbouch heet, ook geraakt is. Wel vertelt een getuige aan TMZ dat de beveiliging van de rapper hem veilig weg heeft weten te krijgen.

Vluchtende mensen, paniek! Maar gelukkig… de beveiliging heeft hem ten minste veilig weg weten te krijgen.

En dan wordt het interessant…

Het is niet bekend wie de schutter is. Ook is nog niet duidelijk of het om één persoon gaat, of dat meerdere mensen hebben geschoten.

Die moet je even twee keer lezen!

Eerst is er sprake van een vuurgevecht, maar nu is opeens niet duidelijk of er één of meer Pistolen Paultjes rondwandelden op die set? Je kunt nogal lastig een vuurgevecht in je uppie realiseren. Een schietpartij zou nog kunnen, maar gezien de omgeving waar deze gasten in verkeren is de kans groot dat er meer met wapens rondlopen en dus terugschieten.

Dan is de kop + intro dus gewoon puur, ordinaire clickbait om meer bezoekers naar de site te trekken! En dat is inderdaad ook het verdienmodel van nu.nl. Hoe meer bezoekers, hoe meer (reclame)inkomsten de site genereerd, hoe tevredener de aandeelhouders van DPG Media weer kunnen zijn.

Geweld

Maar waar maken ze zich nou zo druk om? De hele gangsta, rap en hip-hop wereld draait toch om (de verheerlijking van) geweld? Nou maken ze het eens in levende lijve mee en dan moeten er beveiligers ingrijpen?

Je roept in je nummers dus op tot geweld, maar bent zo links dat het leuk is als het een ander overkomt, maar zelf loop je met body guards rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *