Australië verwijdert Christus uit jaartelling

Spread the love

Christenen in Australië reageren verontwaardigd op het schrappen van de christelijke jaartelling in geschiedenisboeken. In plaats van BC (voor Christus) en AD (Anno Domini) wordt in de lesstof voortaan gesproken van BCE (Before Common Era) en CE (Common Era), ofwel voor het begin van de jaartelling of erna. Peter Jensen, aartsbisschop van Sydney, spreekt van een absurde poging om Christus uit de geschiedenis te schrijven.

Volgens een woordvoerder van de Australische onderwijscommissie zijn de afkortingen BCE en CE al steeds meer de standaard geworden om data aan te duiden. Een aantal politici heeft ook bezwaar gemaakt tegen de nieuwe notatie van jaartallen. Fred Nile, minister in de provincie New South Wales, noemde het een absolute schande en een grove belediging van de Australische Christenen.

Christopher Pyne legt de schuld bij de politieke correctheid. Het lid van de Liberal National Party stelt: “Australië is wat het is doordat de fundamenten van de natie in de Joods-christelijke erfenis liggen.”

Bron: Het Zoeklicht 19 – 17 september 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *