Canadese moslimactivist, Tarek Fatah, laat islamitische mythes zien

Spread the love

Tarek Fatah is een Canadese moslim, schrijver en publicist, die een boek heeft gepubliceerd met de titel: “The Jew is not my enemy: Unveiling the myths that fuel muslim anti-semitism

Het boek van Fatah laat zien dat islamitische literatuur al vanaf de zevende eeuw een voedingsbodem is voor de haat van Moslims tegen Joden, haalt de anti-Joodse beschrijvingen uit de hadith onderuit, plaatst de supremistische doctrine, die olie op het vuur is,  in een apart kader en herinterpreteert zogenaamde anti-Joodse passages in de koran. Door dit te doen beargumenteerd hij dat het haten van Joden tegen de essentie van de islamitische geest is.

Hij is geboren in Pakistan, waar hij een linkse studentenleider was, en twee keer gevangen is genomen voor zijn rol in het verzet tegen de achtereenvolgende militaire dictaturen, en hij woonde een decennium in het Midden-Oosten voordat hij in 1987 naar Canada verhuisde.

In de lijn van het interview van CIF Watch met Hazan Afzal (directeur van de organisatie Britse Moslims voor Israël) is het van groot belang dat de stem van Moslims die zonder vooroordelen tegen antisemitisme zijn, wordt gehoord.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *