‘Mars naar Jeruzalem’ als nachtkaars uitgegaan

De verwachting was dat twee miljoen Arabieren en pro-Palestijnse actievoerders op zouden trekken naar Jeruzalem om te protesteren tegen de Judaïsering van de stad.

Het Israëlische leger hield haar manschappen paraat. Uiteindelijk stelde de mars niet zoveel voor, meldt Israel Today. Enkele duizenden actievoerders verzamelden zich wel bij de manifestaties in Libanon, Jodanië, Syrië en de Palestijnse gebieden op de Westbank, maar de aantallen waren beduidend lager dan de oorspronkelijke verwachtingen van de organisatie.

De protesten zijn grotendeels aan de Israëli’s voorbij gegaan. Het meest spraakmakende protest vond plaats in Jordanië. Dat kwam echter vooral doordat enkele Joden die zich hier bij aansloten toch werden aangevallen door lokale moslims. In totaal kwamen tussen de dertig en veertigduizend mensen samen in Jordanië. In Libanon waren dat er niet meer van zevenduizend.

Bron: Het Zoeklicht 8 – 2012

 


Opvallend: Het antisemitisme van de moslims is dus weer bevestigd. Zelfs medestanders worden aangevallen. Dan is wel duidelijk waar het feitelijk om gaat. Niet om Jeruzalem in ieder geval. Dat is logisch, want feitelijk is de stad helemaal geen heilige plaats van de islam.

Opmerkelijk: De verwachting van 2.000.000 deelnemers. Uiteindelijk haalt men de 50.000 niet eens. Dat betekent dat nog geen 2,5% van de verwachte deelnemers is op komen dagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.