Stuit zonder staart

Spread the love

Waarom heeft God ons geschapen met een staartbeentje zonder staart?

Volgens evolutionisten zou het staartbeen, of stuitje, van de mens nutteloos zijn. Het zou een restant zijn van de staart die we ooit hadden. Creationisten geloven niet dat mensen ooit een staart hadden. Zij stellen dat het staartbeen met opzet zo is geschapen en dat het wel degelijk een belangrijke functie heeft. Het staartbeen van de mens – een groep van 3 tot 5 aan elkaar gegroeide wervels – beschermt namelijk de zenuwen die in het gebied van de onderrug lopen. Verschillende kleine spieren die aan het staartbeen zijn verbonden, zijn belangrijk voor het bewegen en beschermen van verschillende interne organen.

Maar er zijn ook spieren aan het staartbeen verbonden die noodzakelijk zijn voor het rechtop lopen. Een ander functie van het staartbeen is het opvangen van de schok als je gaat zitten. Dat gebeurt doordat het staartbeen ten opzichte van het heiligbeen iets beweegt wanneer je op je zitvlak plaatsneemt.

Opmerkelijk
Om evolutionisten de kans te geven hun beweringen nu eens met daadwerkelijk onderzoek te staven, heeft Dr. Kent Hovind aangeboden om de operatie te betalen die nodig is om het staartbeen te verwijderen. Opmerkelijk genoeg heeft zich nog niemand gemeld om dit praktijkonderzoek te ondergaan. Voorlopig ontbreekt dus weer ieder bewijs van de gedane bewering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *