Tempeldienst, compleet met ark

Spread the love

Een van de organisaties die een adviserende status heeft bij de Economische en Sociale Raad van de VN, is de Temple of the Understanding. De website geeft aan dat deze tempel

de doelen en beginselen van de Verenigde Naties ondersteunt door deel te nemen aan topontmoetingen op de wereldniveau.

De tempelwerkers, waaronder ook drie VN-vertegenwoordigers, zetten zich in om de wereldbevolking via religie voor te bereiden op wererldburgerschap. De zorg voor het milieu is daarbij een belangrijke samenbindende factor.

De tempel is er. Nu de ark nog, zou je zeggen. Je lacht misschien. Toch is het geen grap. In navolging van de Ark des Verbonds die in de tempel van het volk Israël stond, heeft ook de VN een ark gebouwd: de Ark of Hope. Hierin ligt de zogenaamde Earth Charter, het Handvest van de Aarde. Dit is een verklaring waarin ethische principes staan die volgens de VN nodig zijn om in de 21-ste eeuw een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereldwijde gemeenschap te bouwen. Een van de voorvechters van dit initiatief is Maurice Strong, die jarenlang in de top van de VN diende, tot recent nog onder het bewind van Secretaris-Generaal Kofi Annan.

In een interview, dat te lezen is op de Earth Charter-website, maakt Strong duidelijk wat het doel is van het handvest:

Dat het zal worden als de Tien Geboden. (…) De belangrijkste bedoeling is om de toewijding van mensen en de politieke betrokkenheid van regeringen te krijgen, door middel van de inzet van de Verenigde Naties.

Bron: Weet Magazine, oktober 2011

Dit artikel is een bijlage bij het op 27 juni verschijnende hoofdartikel.

Zie ook:
Wat wil Lucis Trust?
Profetisch?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.