Moslims proberen christenen te overtuigen

Spread the love

Jezus biddend als moslimdat Jezus een moslim was. Hierbij wordt een foto gebruikt van een biddende Jezusfiguur.

Op facebook wordt door Chris Develing uitgelegd waarom deze afbeelding niet kan kloppen aan de hand van drie punten.

Ik zag de bovenste foto voorbijkomen in een Facebookgroep waarin Moslims mensen ervan proberen te overtuigen dat de Islam de waarheid is. Tegenover christenen vertellen ze nooit iets over Muhammad, maar proberen ze vaak te laten zien dat Jezus de Islam volgde. In dit geval zou Jezus volgens de Bijbel hebben gebeden zoals moslims dat vandaag doen.

Jezus_afgebeeld_als_moslim

Het is een belabberd argument, maar ik kan me voorstellen dat het mensen overrompelt. Daarom hier een korte manier om het op drie manieren te weerleggen:

1. Hypocrisie
2. Inhoudelijk
3. Logica/Consistentie

1. Hypocrisie

Meteen valt op dat ze een foto van een biddende moslim waarvan het hoofd is bewerkt zodat het Jezus Christus moet voorstellen. Maar in de islam is het afbeelden van profeten verboden. Moslims claimen van Jezus te houden, meer nog dan de christenen, en toch beelden ze hem moeiteloos af om ermee te scoren bij christenen. Muhammad zouden ze nooit afbeelden, vandaar dat eronder een animatie staat van een willekeurige moslim.

2. Inhoudelijk

Als we naar Mattheus 26:39 gaan, dan staat daar NIET dat Jezus:

– Op Zijn knieën bad;
– en Zijn handen en vingers recht vooruit richtte;
– Zijn voorhoofd tegen de grond liet komen;
– en ook Zijn ellebogen niet ophief vanaf de grond;
– Zijn tenen staande hield, in plaats van ondersteboven rustend op de grond.

Dit zijn slechts enkele islamitische regels voor het uitvoeren van een geslaagd gebed. In het Bijbelvers staat slechts: “…Hij wierp Zich met het aangezicht ter aarde en bad…”

Het is dus mogelijk dat hij dit deed zonder die 5 punten hierboven in acht te nemen. Sterker nog, de kans dat hij de 5 punten wél in acht nam is bijna nul.

3. Logica/Consistentie

Tot slot, de problemen met de redenering. Als Jezus een moslim is, omdat hij met zijn gezicht tegen de grond bad, dan moet – volgens dezelfde redenering – Muhammad een Boeddhist of Hindoe zijn geweest? Zij bidden namelijk bijna exact op dezelfde manier als moslims, terwijl het beide oudere religies zijn, die bovendien voorkwamen in het gebied waar de Islam ontstond, 1400 jaar geleden.

Boeddhisten raken met hun hoofd de grond, houden de handpalmen recht vooruit, armen langs het lichaam met het verschil dat de ellebogen wel op de grond komen. Zie de foto hieronder om een voorbeeld te zien.

boeddhisten
Zijn moslims dan eigenlijk boeddhisten?

Bron: Chris Develing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *