Marion Koopmans ‘kritisch geïnterviewd’ door NU.nl

Spread the love

Het is een “interview” zoals we gewend zijn van tegenwoordig. Marion Koopmans politiek correct geïnterviewd, was een betere kop geweest. Geen enkele kritische vraag, Een keurig artikel voor in het Zwartboek waar ik te weinig tijd voor heb.

De basis van mijn artikel is dit artikel van Stefan Noordhoek, waar ik weer op gewezen werd via social media. Stefan legt in zijn artikel de vinger op de zere plek. Geen enkele kritische vraag, waarmee dit “interview” is verworden tot een ordinair propaganda artikel zoals we dat van nu.nl gewend zijn.

De copy-paste-journalistiek viert hoogtij, maar zelfs in een eigen interview blijkt de onderzoeksjournalist dood, begraven, gecremeerd en de ruimte in geschoten. In het artikel van Stefan komt ook de naam Thijs van den Brink voor. Ook één van die journalisten die nooit een kritische vraag durft te stellen uit angst buiten de boot van het establishment te vallen.

Voor het grootste deel verwijs ik dus naar het artikel van Stefan. Hij toont ook keurig de fouten in het artikel van nu.nl aan. Meer dan voldoende punten voor een goed, kritisch artikel. Normaal gesproken zou ik zeggen

Gemiste kans voor nu.nl

maar gezien de huidige stand van zaken binnen de journalistiek helaas de normaalste zaak van de wereld.

Mijn punten

Door alles wat ik de laatste weken geleerd heb, ben ik behoorlijk kritisch geworden. Op basis van openbare informatie zouden journalisten heel veel kritische vragen kunnen stellen. Maar ze doen het niet. Ze doen het, op een enkele uitzondering na, geen van allen! Dat is een trieste constatering.

Een aantal punten die u zelf ook na kunt zoeken.

Het CDC, zeg maar het Amerikaanse RIVM, heeft na de eerste 113.000 eerste vaccinaties zorgwekkende cijfers naar buiten gebracht. Het percentage mensen wat na de eerste vaccinatie medische hulp nodig had, en dusdanig ziek was dat zij niet meer in staat waren hun dagelijkse bezigheden te doen, was 2,8%. Bij het virus is dat 1,85%. Is het middel erger dan de kwaal?

We weten het nog niet, maar over het algemeen wordt aangenomen dat de bijwerkingen na de tweede vaccinatie erger zijn.

In een andere publicatie blijkt dat er het sterftepercentage van mensen die na vaccinatie alsnog Covid-19 krijgen maar liefst 6% is. Zowel veel hoger dan het gemiddelde, wat momenteel rond de 0,35% schommelt, als de 3% die eerste instantie onder risicogroepen werd gemeld.

Meer kritische geluiden

Een andere kritische studie, gebaseerd op feiten en publicaties van CBS, van Lars Admiraal toont aan dat er helemaal geen sprake is van oversterfte. Zelfs niet onder ouderen.

Hij kijkt naar de sterftecijfers over een aantal jaren en daaruit blijkt dat de gemiddelde sterftekans van 80+-ers ca. 10,55% is. In 2019 is er een opvallend verschijnsel. De sterftekans daalde opeens naar 10,15%. Maar daar horen we in de media niemand over.

En dan 2020. Corona. En opeens een sterftekans van deze leeftijdsgroep van 10,93%. Dat lijkt “schokkend”, maar we moeten naar de gemiddelden kijken. Het is namelijk logisch dat er na een “goed” jaar meer mensen zullen overlijden.

Nemen we het gemiddelde van 10,15% en 10,93% dan komen we weer keurig uit op 10,54% dus op het langjarig gemiddelde.

De hele poppenkast lijkt dus werkelijk gebaseerd op niets, maar geen enkele journalist die de vragen durft te stellen. In het programma “De Mediatafel” (youtube) legt Jort Kelder keurig uit hoe hij instructies krijgt waar hij wel en waar hij niet over mag praten.

Hij moet praten over het stijgende aantal besmettingen, maar wordt verboden te praten over het dalende aantal ziekenhuisopnamen, die op dat moment 30 – 40% lager liggen dan een paar weken eerder.

nu.nl

Het verdienmodel van nu.nl viert duidelijk weer eens de boventoon. Zoveel mogelijk bezoekers naar de site om zoveel mogelijk advertenties te laten zien om zoveel mogelijk geld binnen te harken. Dat is de ENIGE doelstelling van nu.nl.

Geen kritische vragen. Geen journalistiek, vooral geen onderzoek. Niets. Men gaat zelfs zover om actieve censuur op de site toe te passen uit angst bezoekers te verliezen. Niets mag in gaan tegen het politiek correcte geluid. Het is gewoon een ordinair propagandakanaal wat niets meer met journalistiek te maken heeft.

Zelfonderzoek

Lees het “kritische” artikel op nu.nl en stel u zelf eens wat vragen. Kloppen de gestelde vragen? Kloppen de gemelde cijfers? Hoe zit het met de belangenverstrengeling van de OMT-leden? Zoek bijvoorbeeld eens op Jan Kluytmans en zie hoeveel hij verdient aan de verkoop van testen. Of kijk eens kritisch naar de rol van Ab Osterhaus en kijk dan ook nog eens naar zijn handelen in 2009 tijdens de Mexicaanse griep. Hoeveel vaccins werden er destijds besteld? En hoeveel zijn er uiteindelijk in de prullenbak geëindigd?

Vergelijk de uitspraak van Koopmans,

Het gaat fout als je ongebreidelde groei hebt waar wilde natuur voor moet wijken.

eens met de uitspraken die hier over gedaan worden in de documentaire “Return to Eden”, die overigens niets met Eden te maken heeft. Deze docu is volledig op youtube te vinden.

Of

Gaan we weer met prijsvechters de hele wereld overvliegen voor een weekend? Is dat verstandig?

waarmee de reislust van de “gewone man” aan banden gaat worden gelegd. Maar waarom geen kritische vragen over de ziekten die via goederentransport uit China zijn gekomen? De tijgermug is door goedkope Chinese banden ons land binnen gekomen. Het verbieden van reizen is dus “te simpel”.

Denkt u dat de wereld bereid is een stap terug te doen in ontwikkeling?

Nee, dat is de wereld niet. De overheid zet vol gas in op het klimaatakkoord, maar het overgrote deel van de goedkope zonnepanelen komt uit China. De grondstoffen voor accu’s worden door kindslaven in Congo gewonnen. Biomassa komt met zeeschepen aan vanuit de VS en per vrachtwagen uit Estland.

In feite zaagt zij met haar antwoord e poten onder het klimaatakkoord vandaan. En dat gaat niet gebeuren. Let maar op!

Een bijzonder stukje

Hoe moet het worden opgelost?

“Daarvoor is het nog te diffuus. Ik vind dat we heel hard dezelfde richting op gaan als de Amerikaanse fakenewssituatie. Dat is zorgwekkend. Maar je staat erbij en kijkt ernaar. De journalistiek, de politiek, de wetenschap en de burger. Ze stellen er allemaal vragen over, maar we weten geen van allen wat ermee te doen.”

U ook niet.

“Nee, zeker niet.”

Laten we het hebben over een van de lichtpuntjes die we zien. Is corona van de zomer weg?

“Weg niet, maar wel veel beheersbaarder denk ik.”

“Ik denk dat in de zomer een hoop mensen met enige opluchting op vakantie kunnen.”

Van onder naar boven. Enerzijds pleit ze dus voor het einde van budgetvluchten naar vakantiebestemmingen, maar we mogen volgend jaar weer massaal op vakantie. Dat is tegenstrijdig.

Mooi dat ze toegeeft dat zij ook niet weet wat de oplossing is. Maar vreemd is dan dat ze wel steeds net doet alsof ze het wel weet.

En uiteraard sluiten we af met de politiek correcte vaccinatiepropaganda. Lid van het OMT, samen met mensen die veel, heel veel geld verdienen aan testen en vaccinaties.

Nogmaals: Nu de journalistiek het niet doet, stel zelf kritische vragen! Daarbij kunt u gewoon informatie gebruiken van “gerenommeerde instanties” als het CDC, het RIVM, het CBS, en dergelijke.

Ook Marion Koopmans verwijst kritische artikelen naar het rijk der “fakenieuws”, maar hoe kunnen kritische artikelen op basis van de gegevens van deze gerenommeerde instanties nou nepnieuws zijn?

Wees daar ook eens kritisch in. Is er nepnieuws? Ja, zeker. Maar is alles wat de MSM nepnieuws noemt dat ook? Artikelen gebaseerd op openbare informatie van gerenommeerde instellingen?

Bronnen:

De leugen regeert

Bij alles wat tegenwoordig gepubliceerd wordt kunnen we eigenlijk nooit meer vergeten dat de leugen regeert. Hoe kan het dat de media een (heel) ander geluid laten horen dan uit de bronnen van gerenommeerde instanties kan worden onderbouwd. Dan is er toch iets vreemds aan de hand?

Meer over Corona

Is het Coronavirus een teken van de eindtijd?

Hans Maat wil dat kerken meer van zich laten horen in coronatijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *