Netflix opent categorie Palestijnse Verhalen!

Spread the love

Netflix opent de categorie “Palestijnse Verhalen”. Een snel eerste onderzoek komt tot verbijsterende conclusies

Disclaimer: Deze categorie lijkt op het moment nog niet beschikbaar te zijn in Nederland

Schokkende ontdekkingen

  • 25 van de 28 films die in de categorie “Palestijnse Verhalen’ worden uitgezonden zijn gemaakt door BGS supporters (89%)
  • 16 van de 19 makers zijn BDS supporters en hebben petities getekend die oproepen tot de illegale boycot van Israël

Matan Peleg, directeur van de “If you will”-beweging reageerde

Netflix handelt uiterst onverantwoordelijk en dit grenst aan het kwaardaardige. Met één handeling is Netflix verandert in de leidende organisatie van antisemitisme en anti-Israël propaganda. Het is niet voor te stellen hoe het kan dat zulke heftige films tegen Israël goedgekeurd konden worden.

Het is belangrijk op te merken dat er geen enkel ander land ter wereld is waartegen Netflix zo’n batterij van propaganda films en boosaardige kritiek tegen heeft gepubliceerd, als in het geval van Hanel tegen Israël. Joden over de hele wereld, iedereen die deze films ziet zal begrijpen wat hij moet doen en wie hij moet ondersteunen. Vrijheid van meningsuiting is geen eenrichtingsverkeer op internationale zenders, maar er moet wederhoor en balans zijn.

Petitie

Twaalf filmmakers ondertekenden een petitie sinds mei 2021. De petitie stelt

Afgelopen mei heeft de Israelische overheid een nieuwe slachting aangericht in Gaza door de Palestijnen met willekeur en voortdurend te bombarderen. … Dit omschrijven als een oorlog tussen twee gelijkwaardige partijen is een valse en misleidende weergave. Dit is geen conflict, dit is apartheid. We roepen op tot een onmiddellijke stop van Israëlisch geweld tegen Palestijnen, wij roepen op tot een stop van de ondersteuning van de globale machten die Israël ondersteunen en de militaire, in het bijzonder Amerikaanse, hulp. We roepen overheden die deze misdaden tegen de mensheid toestaan op om sancties op te leggen en alle commerciële en culturele banden met Israël te verbreken.

Capture Ghosts

De maker van deze film, Rad Andoni, verklaarde op 17 mei op zijn facebook account

In Gaza zelfgemaakte raketten zijn geen daad van terrorisme, maar een legitieme reactie van mensen die bezet worden.

De film gaat over bevrijde Palestijnse terroristen, die de gang van het onderzoek in de Russische compound, opnieuw beleven.

De film gaat echter totaal niet in op de officiële reden waarom deze mannen gevangen zaten.

Andere makers hebben in 2015 en 2017 petities getekend waarin zij oproepen tot een boycot van Israël.

Omar

Eén van die films is Omar, van filmmaker Hani Abu Assad. Al aan het begin van de film is te zien hoe Palestijnse jongens worden getraind in het doden van soldaten.

Ibrahim

Deze film gaat over een terrorist van de organisatie van Abu Nidal. De omschrijving van de film:

Ibrahim al-Abd was een geheim agent van de Abu Nidal groep, een militante Palestijnse factie die tegen de pogingen van de PLO was om tot vreedzame oplossingen in het conflict met Israël te komen.

De groep van Abu Nidal werd beroemd door de onvoorstelbare operaties die zij over de hele wereld uitvoerde.

Netflix

Abu Nidal was een terrorist die verantwoordelijk was voor de poging tot moord op Shlomo Argov, de Israëlische ambassadeur in Engeland, de moord op zes mensen in het Goldenburg Restaurant in Parijs in 1982, schietpartijen bij de El Al gates in Wenen en Birma in 1985, een schietpartij in de Neve Shalom synagoge in Istanbul in 1986 en meer.

World not ours

Deze film is gemaakt door Mehdi Playpal en ‘nakba filmworks’. De verhalen van deze film worden als volgt omschreven

Het Palestina van 1948 hield op te bestaan toen de Israelische Staat werd opgericht. Meer dan een half miljoen mensen werden uit hun huizen verjaagd om ruimte te maken voor Joodse immigranten. Palestijnen noemen dit de Nakba.

Netflix

2 antwoorden op “Netflix opent categorie Palestijnse Verhalen!”

  1. Wanneer Netflix deze “verhalen” ook in Nederland denkt uit te moeten zenden is de keus heel simpel : abonnement Netflix opzeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *