ChristenUnie nog verder verdwaald

Spread the love

Helaas weer een trieste ontwikkeling rond de ChristenUnie. De stevige uitspraken van Gert-Jan Segers blijken geen knip voor de neus waard. Eén tekst komt bij mij op en die wordt meerdere keren aangehaald.

Er is eindelijk een “nieuw” kabinet. Of, nou ja, nieuw is het eigenlijk niet, want het is gewoon weer dezelfde coalitie die vanwege het schandalige beleid rond de toeslagenaffaire naar huis werd gestuurd. Een klap in het gezicht van de kiezer.

Voor christenen is er een dubbele klap te verwerken. Hoewel de trouwe lezer weet dat ik de afgelopen twee jaar al kritisch werd op de ChristenUnie, gaan ze nu weer onderuit.

Op 3 april 2021 tekende Het Parool op uit de mond van Gert-Jan Segers

De ChristenUnie sluit kabinetsdeelname uit als demissionair premier en VVD-leider Mark Rutte opnieuw premier wordt. Dat zegt fractievoorzitter Gert-Jan Segers in het Nederlands Dagblad. “Daarvoor is er gewoon te veel gebeurd”, zegt Segers.

Het Parool 3 april 2021

Maar we kennen de belangrijkste verleidingen voor christenen. GSM, Geld, Seks en Macht. of het G of M is weet ik niet, maar Jezus leerde

Laat het ja, dat gij zegt, ja zijn, en het neen, neen; wat daar bovenuit gaat, is uit den boze.

Mattheüs 5:37

De betrouwbaarheid van de christelijke politiek is in het geding, maar de ChristenUnie laat de laatste jaren al een glijdende schaal zien, die verder en verder van het christendom af komt te staan.

En Gert-Jan Segers deed nogal wat stevige uitspraken:

“Dat er was gesproken over een ‘functie elders’ voor Pieter Omtzigt was voor onze fractie al niet te verteren. Er werd hardop gefantaseerd over hoe je een kritisch en vasthoudend Kamerlid weg kunt krijgen. Dat is niet één incident, maar een uiting van een dieper liggend probleem, van een cultuur die niet deugt, van macht die geen tegenmacht duldt. Daar kwam deze week bij dat Rutte heeft gelogen: hij had wél over Omtzigt gesproken, terwijl hij dat eerder ontkende”, aldus de fractievoorzitter.

Maar blijkbaar is de macht die die “cultuur die niet deugt” toch te aantrekkelijk voor deze niet-christenunie.

Maar eigenlijk werd het beeld al direct duidelijk. Wel roepen dat een cultuur niet deugt, maar er vervolgens niets mee doen:

In de nacht van donderdag op vrijdag stemde de ChristenUnie, net als de andere regeringspartijen CDA en D66 tegen de motie van wantrouwen aan het adres van Rutte. Alle oppositiepartijen stemden voor. De regeringspartijen stemden wel voor een motie van afkeuring.

En dat zien we de afgelopen jaren constant. De ChristenUnie stemt constant tegen hun principes in, althans hun vermeende principes. Dat kun je op geen enkele manier meer in overeenstemming met Mt. 5:37 brengen. Er is inderdaad geen sprake meer van een incident, maar van een cultuur die niet deugt binnen de ChristenUnie!

“Wij hebben de motie van afkeuring gesteund omdat wij dit gedrag en deze cultuur daadwerkelijk afkeuren. Maar bij de motie van wantrouwen stonden wij voor een groot dilemma: willen we een kabinet midden in de coronacrisis onthoofden, waardoor we de politieke chaos alleen maar vergroten? Daarvoor durfden wij geen verantwoordelijkheid te nemen. Maar wij willen niet terug naar ‘business as usual’. Daarom hebben we als fractie ook al meteen besloten: wij kunnen geen deel uitmaken van een vierde kabinet-Rutte. Dat heb ik Rutte intussen ook zelf laten weten.”

En weer blijkt: Een cultuur die niet deugt binnen de ChristenUnie.

We weten inmiddels allemaal wel dat het ‘onthoofden van het kabinet midden in de coronacrisis’ geen enkele waarde had. Er zijn door het demissionaire kabinet maatregelen doorgevoerd, wetten doorgedrukt, maatregelen genomen, die geen enkel demissionair kabinet had mogen nemen!

De grondwet is met voeten getreden. De democratie op onvoorstelbare wijze verkracht. De kiezer compleet voor de gek gehouden. De burger geestelijk en emotioneel mishandelt, bedrogen, voorgelogen, een rad voor ogen gedraaid, misleidt. De economie kapot gemaakt, bedrijven vernietigd, gezinnen gesloopt, vriendenkringen verbroken, zorgmedewerkers ronduit belachelijk gemaakt. Het laatste restje samenleving verkwanseld en ingeruild voor een afstandelijke, harde, hatende, maatschappij. Discriminatie, tweedeling en uitsluiting werden standaard.

Een minister die zonder enige tegenspraak de kans kreeg om een groep van miljoenen mensen onterecht te demoniseren, kritische bestuursleden die op staande voet werden ontslagen. Miljarden die spoorloos verdwenen, deals die later miljoenen op bleken te hebben geleverd voor de betrokken (die zeiden dat ze het voor niets deden (cda)), maatregelen waar van bekend was dat ze niets zouden opleveren, noem maar op.

Het lijkt wel een demonische overname als ik dit zo even voor mezelf zit te typen. En dat alles met volledige steun, volledige medewerking van een christelijke partij die geen enkele keer tegenspraak heeft gegeven. Nooit haar steun aan dit wanbeleid heeft stop gezet. Die zelf ook deel uitmaakte van wanbeleid.

En dan nu de kiezer als klap in het gezicht een nieuwe deelname cadeau doet in eenzelfde kabinet als het constant falende kabinet van de afgelopen jaren. En dan ook nog schijnheilig bij allerlei christelijke praatprogramma’s aanschuiven om te laten zien hoe vroom je wel niet bent? De Farizeeërs in Jezus’ tijd waren heiligen naast wat hier gebeurt!

“Als u mij vraagt of een andere politieke cultuur zwaarder weegt dan gewoon maar snel doorgaan met de formatie, is mijn antwoord ja”, zegt Segers op de vraag of hij zich realiseert dat het besluit van de ChristenUnie waarschijnlijk zal bijdragen aan een lange formatie. “Wij kunnen het niet verantwoorden als we opnieuw deelnemen aan een kabinet onder Rutte.”

Ik geef maar één reactie: Mattheüs 5:37

Filmpje

Er is een grappig filmpje over Hugo de Jonge die elke maand volledig omgedraaid blijkt te zijn. Misschien moet iemand zoiets ook maar eens over Gert-Jan Segers maken, want hij doet weinig voor de Jonge onder.

https://www.bitchute.com/video/DxjkQGUKQG00/

Als iemand iets dergelijks over Gert-Jan Segers heeft, dan hou ik me aanbevolen en kan het hier geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *