Soms zijn voorspellingen te krankzinnig voor woorden

Spread the love

Dit artikel werd me toegespeeld door een bekende. Hij vroeg om een reactie. Dan kan ik er net zo goed een kort artikel van maken.

Profetieën worden vaak gezien als “voorspellingen”. Het is echter zoveel meer, maar voor dit artikel zal ik me tot “voorspellingen” beperken.

Boerenlul

Om als profeet door het leven te gaan, hoef je geen Ezechiël of Jeremia te zijn. Ook een eenvoudige boerenlul, kan zichzelf die gerafelde mantel aanmeten.

Dit is natuurlijk klinkklare onzin. Profeten zijn door God geroepen. Dan heb ik het even niet over de huidige “profeten” die inderdaad – met name in übercharismatische kringen – doen wat Jan Bennink verderop schrijft.

De profeten in het Oude Verbond hadden het niet makkelijk. Ze werden vervolgd. Ze spraken waarschuwingen uit die niet geliefd waren en de mensen accepteerden dat toen ook niet altijd. Nu helemaal niet meer, maar toen ook niet altijd…

Daarnaast schreven ze maar al te vaak dingen op waarvan ze zelf ook niet wisten wat ze er van moesten denken. Voorspellingen van gebeurtenissen die ver in de toekomst zouden gaan gebeuren. Of zelfs nog moeten gebeuren, maar waarvan we de voortekenen wel dagelijks duidelijker zien. Die opschrijven zonder dat je ook maar enige aanleiding hebt om te geloven dat ze gaan gebeuren is geen sinecure. Daar moet je een volledig vertrouwen voor hebben.

En om dat vervolgens feilloos te doen, kom je er niet door maar zoveel mogelijk te voorspellen. Om als echte profeet door het leven te gaan moet je dus wel een Ezechiël of Jeremia zijn. Er is een essentieel verschil tussen “boerenverstand” en “profetie”

Veel voorspellingen doen?

Je hoeft daarvoor eigenlijk maar één ding te doen. Met veel aplomb héél veel voorspellen, zwijgen als het graf als je orakels niet uitkomen, maar wel jezelf triomfantelijk op de borst slaan als eens in de zoveel keer het lot op jouw gelijk valt, met quotes en screenshots als bewijs van je magische krachten.

Zo werkt Bijbelse profetie dus bepaald niet! Dit lijkt meer op het voorspellen van weer. Als een weerman maar lang genoeg zegt dat de zomer er aan komt krijgt hij vanzelf een keer gelijk. Is het niet dit jaar, dan wel volgend jaar. Of het jaar daarna…

Onder het Oude Verbond golden strenge regels voor profeten. Deden zij voorspellingen die niet uitkwamen, dan hadden zij niet Gods boodschap doorgegeven, maar iets van henzelf. Daar stond de doodstraf op.

Helaas zien we in de übercharismatische kerken dit verschijnsel tegenwoordig wel terug, maar daar had de Bijbel duizenden jaren geleden al voor gewaarschuwd, dus daar hoeven we niet verbaasd over te zijn.

Hé, dat is dus wel een Bijbelse voorspelling die uitkomt!

Succes?

Een Bijbelse profeet moet een successcore van 100% hebben met zijn voorspellingen. “Opvallend succes” is dus bepaald niet genoeg. Opvallend ten opzichte van mensen om je heen is leuk en ongetwijfeld een enorme egoboost, maar geenszins voldoende om je zelf op dezelfde lijn te mogen of kunnen scharen met profeten als Ezechiël of Jeremia (e.a.)

Dat het westen met haar sancties en boycotts alleen de eigen bevolking ruïneert, zag een kind aankomen

Klopt. Dat valt dus niet in de categorie “voorspellingen”, maar boerenverstand

Dat het Westen deze proxy oorlog niet kan winnen is zonneklaar.

Dat Nederland straks haar groene kachelpijpjes en artilleriegranaten, met en zonder lollig gestifte strijdkreetjes, gaat terug zien op stoffige junglemarkten, daar kun je donder op zeggen.

Hele grote kans dat ook deze uitkomen.

Helaas heb ik niet genoeg verstand van de financiële markten om te kunnen beoordelen of de voorspelling aangaande de koers van de Roebel voor de hand lag. Mijns inziens is het dat wel, met name door het koppelen van goud aan de waarde van de Roebel. Dat was immers decennialang de basis van vertrouwen in financiële systemen voordat dat vervangen werd door gebakken lucht.

Covid 2

Of Covid-22? Apenpokken? Of zit er daadwerkelijk veel ernstigers aan te komen? De “ontdekking” van Amerikaanse biolabs in Oekraïne had natuurlijk wereldschokkend nieuws moeten zijn, maar de media fietste er heel, heel veel te snel overheen.

Waar waren de journalisten die vragen stelden? Waar waren de kritische journalisten die echte vragen stelden? Bestaan die eigenlijk nog wel? In de gangbare media kan ik ze, op een enkeling na die vervolgens 9 van de 10 keer zijn mond gesnoerd wordt, niet meer ontdekken.

Waarom hebben al die “journalisten” hun ziel verkocht aan propaganda van links?

De overgang van de coronahorror naar ineens volledige vrijgave van de maatschappij kent meerdere uitleggingen. Een Amerikaanse financieel expert legde uit dat het te maken heeft met de snelheid van omgang van geld in de economie.

Voedselproblemen

Dat er bewust iets aan de hand is met de voedselproductie is mijns inziens geen voorspelling, maar slechts boerenverstand. Zelfs de NOS liet in een uitzending een dame aan het woord die stelde dat er helemaal geen gebrek aan aanbod is. Er wordt alleen gespeculeerd met de grondstoffen van onze voeding, waardoor sommigen miljarden verdienen.

Een interessante documentaire die onder meer dit probleem aankaart is “The uncertainty has settled” van Marijn Poels.

Het is bizar om te leren dat de hele Duitse voedselvoorziening feitelijk afhankelijk is van slechts 5 marktpartijen! Hoe eenvoudig is het dan om de markt te manipuleren?

Jan Bennink noemt het al. Er zijn opvallend veel “incidenten” met voedselverwerkende bedrijven. Really Graceful zette de incidenten in de VS op een rijtje en komt tot de conclusie dat er sprake is van minstens een vertienvoudiging ten opzichte van normaal!

Dat is statistisch gezien natuurlijk geen toeval meer!

De oorlog in Oekraïne krijgt de schuld. Echter… het gedeelte in Oekraïne waar daadwerkelijk gevochten wordt, is niet zo groot. Het gedeelte waar niet gevochten wordt is maar liefst 13x zo groot als Nederland!

De graanvelden zijn goudgeel als altijd, en er is dus geen enkele reden om de prijzen te verhogen. Bovendien: Omdat er nog niet geoogst is, verbruiken we nu nog steeds de voorraden die er al lagen! Die al betaald zijn. En die worden nu dus, door de ontstane angst, duur verkocht en zo verdienen speculanten miljarden aan een (nog) niet bestaande crisis!

Eén van die speculanten is Bill Gates. Waarom koopt deze miljardair uitgerekend nu grote hoeveelheden landbouwgrond op en is inmiddels ‘de grootste boer’ van de VS?

Redding van de wereld door Rusland?

Misschien heeft Jan wel gelijk en zullen we in eerste instantie door Rusland “gered” worden. Maar gezien de sancties die Europa nu aan hen oplegt en de haatcampagne die al jaren tegen Rusland gaande is, acht ik die kans niet zo groot. Of we zullen er dik voor moeten betalen.

Er is geen echte ark in onze tijd die de wereld zal redden. De wereld gaat een nog veel duisterder periode tegemoet. Hier zijn tientallen, honderden profetieën over aan te halen uit de Bijbel, ik noem er een paar zonder er op in te gaan:

 • hyperinflatie (een brood zal een dagloon kosten)
 • etnische spanningen
 • hongersnood
 • pandemieën
 • toenemend aantal en hevigheid van natuurrampen
 • oorlogen en geruchten van oorlogen
 • steeds verder isolatie van Israël
 • de opkomst van de landen in het oosten (of de verschuiving van macht van het westen naar het oosten)
 • valse profeten
 • angst, angst, angst
 • leugens, leugens, leugens
 • mensenverering in plaats van respect voor (en luisteren naar) God
 • etc, etc

Het zal zijn als in de tijden van Noach

Inderdaad! Mensen lachten Noach uit, totdat het te laat was. Ze leefden hun leven en er was sprake van genetische modificatie van het menselijk DNA. Het was de tijd van de reuzen. Precies wat we nu ook weer zien. Geen reuzen, wel genetische manipulatie, tot het “maken van embryo’s” aan toe!

Alles onder de naam van “wetenschap”, één van de nieuwe religies van deze tijd.

Rusland als redder? De Bijbel leert dat Rusland ’tegen haar wil’ in betrokken zal raken in de eindstrijd bij Armageddon. Rusland is inmiddels met bases in onder meer Syrië aanwezig, dus zal deelname aan een oorlog in die regio niet kunnen voorkomen.

Bijbels krankzinnige voorspellingen?

Het klinkt vreselijk oneerbiedig om het zo neer te zetten, maar menselijk gezien is het wel zo. Eerbiediger gezegd: Het is een bewijs van de almacht van God.

Weer: Geen verdere uitdieping, maar slechts een korte opsomming van enkele “krankzinnige voorspellingen (totdat ze uitkomen)” uit de Bijbel

 • De volledige vernietiging van Tyrus
 • De geboorte van Kores (wiens naam 200 jaar eerder letterlijk voorspeld werd)
 • De geboorte van Jezus en alle 300 profetieën over Hem die uitkwamen
 • De heroprichting van de staat Israël in 1948.
  Lange tijd dacht men dat dat zo krankzinnig was dat de zogenaamde “vervangingstheologie” voet aan de grond kon krijgen.
 • De voorspelling van de kruisiging van Jezus
  Deze methode van martelen werd een paar honderd jaar later pas uitgevonden
 • Alle profetieën die nu in vervulling aan het gaan zijn. Waar we dus letterlijk zelf ooggetuigen van kunnen zijn! Eén daarvan is dat velen het niet willen zien…

Basis: Artikel Jan Bennink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *