Holocaust-uitspraak Abbas verhindert vrede

Spread the love

Afgelopen dinsdag weigerde de Palestijnse president Mahmoud Abbas om de Palestijnse terreuraanslag op de Olympische Spelen van 1972 in München te veroordelen

Bij de aanslag werden elf Israëlische Olympische atleten door Palestijnse terroristen vermoord. Eén atleet werd daarvoor nog gecastreerd.

Zo komt vrede met Israël uiteraard niet dichterbij. Zoals Bild – het grootste dagblad van Duitsland en Europa – schrijft:

“Abbas is allesbehalve een man van vrede.
Integendeel: hij dankt zijn carrière aan de ontkenning van de Holocaust en de verheerlijking van terreur.”

Terreur
De weigering van de verontschuldigingen hoeft echter geen verwondering te wekken. Mahmoud Abbas was zelf degene die de financiering van die aanslag in München organiseerde.
Van zijn terroristisch verleden neemt hij geen afstand. Integendeel, de terreur wordt door de media van Mahmoud Abbas nog altijd aangemoedigd en verheerlijkt.
Zo had de aanslag in München “spectaculaire aspecten van trots en glorie” gegeven aan de Palestijnen, volgens een verslaggever in 2021 op de officiële Palestijnse televisie.
Ook nieuwe terreur wordt aangemoedigd, zoals te zien is op de Palestijnse televisie (zie de voorbeelden op onze website).

Antisemitisme
Zijn onzinnige bewering dat “de vijftig Holocausts door Israël op de Palestijnen” erger waren dan de eigenlijke Holocaust snijdt de Joden door de ziel. Zes miljoen van hun onschuldige familieleden zijn vanwege Jodenhaat vermoord.
Deze bagatellisering van de Holocaust en bijbehorende Jodenhaat is trouwens ook bepaald niet nieuw. Mahmoud Abbas promoveerde op een proefschrift dat de Holocaust bagatelliseerde – het zou het gevolg zijn van een zionistisch complot en het aantal slachtoffers was waanzinnig overdreven.
Mahmoud Abbas heeft zich vaker antisemitisch uitgelaten. Zo noemde hij in 2018 de Holocaust “de eigen schuld van de Joden”.

De vicevoorzitter van de Duitse CDU-partij Karin Prien zegt daarom terecht in hetzelfde artikel in Bild:

“De Palestijnse Autoriteit heeft sinds 2005 geen democratische verkiezingen meer gehad. Beloningen voor de families van zelfmoordterroristen zijn aan de orde van de dag. Abbas en zijn handlangers houden zich meer bezig met de strijd tegen Israël dan met de welvaart en ontwikkeling van hun eigen volk. Het optreden van Abbas in Berlijn liet duidelijk zien dat hij geen partner van ons kan zijn.”

Dat geldt feitelijk voor iedereen en zeker voor Israël.

Mahmoud Abbas met zijn dissertatie.

De omslag laat zien hoe ‘de zionisten’ een complot zouden hebben met de nazi’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *