Korte berichten uit Israël

Spread the love

Israël en de VS werken samen om Iran te stoppen * Israël keurt de bouw van 4.000 nieuwe woningen voor kolonisten goed * IDF breidt de rol van vrouwen uit * Oud graf gevonden

Israël en V.S. werken samen om Iran te stoppen

Het is wereldwijd mensen opgevallen dat Iran stappen onderneemt tot het verkrijgen van gevaarlijke nucleaire mogelijkheden.

Iran staat ook bekend als land dat terroristen ondersteunt die zich rond Israël ophouden en dat land bedreigen. Gelukkig werkt Israël samen met de VS om deze agressie de kop in te drukken.

Als reactie op de recente escalatie van Iran, hebben Israël en de VS afspraken gemaakt over economische, diplomatieke en militaire samenwerking. Deze twee landen werken samen om te voorkomen dat Iran de beschikking krijgt over nucleaire wapens.

Israël keurt de bouw van 4.000 nieuwe woningen voor kolonisten goed

De Israëlische overheid heeft onlangs de bouw van meer dan 4.000 nieuwe woningen voor kolonisten in Judea en Samaria goedgekeurd. Veel commentatoren wijzen er op dat dit de grootste goedkeuring voor nieuwe woningen is sinds Biden aantrad.

Ondanks negatieve krachten in de wereld die willen beperken waar Joden mogen wonen, is deze nieuwe goedkeuring een duidelijk statement dat Joden in het land van hun voorouders mogen wonen.

IDF breidt de rol voor vrouwen uit

De IDF heeft recentelijk aangekondigd dat het de beschikbare taken voor vrouwen in gevechtseenheden uit gaat breiden. Traditioneel hebben vrouwen binnen de IDF minder risicovolle taken. Sinds de oprichting van de staat Israël is er al een discussie gaande over dit onderwerp.

Veel mensen geven er de voorkeur aan dat vrouwen in taken blijven die ondersteunend zijn voor de soldaten die betrokken zijn in een strijd, terwijl anderen er voor vechten om de mogelijkheden voor vrouwen om het Heilige Land te verdedigen uit te breiden.

Oud graf gevonden in Beit She’arim

Tijdens opgravingen in Beit She’arim ontdekten onderzoekers een oud graf. Beit She’arim is een oude Joodse nederzetting in het noorden van Israël. Het staat bekend als de rustplaats van de beroemde rabbi Yehuda HaNasi, bekend van het samenstellen van de Mishnah, een oud boek over mondelinge wetgeving.

Dit nieuw ontdekte graf is bijzonder vanwege de opschriften. Op de steen staat een inscriptie die zegt dat Jacob, een bekeerling, daar ligt begraven, en het bevat een vloek voor iedereen die het graf verstoord.

Dit graf geeft ons een inzicht in de kleine details van het oude leven in Israël.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *