Palestijnse ophitsing bereikt nieuw dieptepunt

Spread the love

De Palestijnse ophitsing heeft een nieuw dieptepunt bereikt.

Oproepen om ‘de Joden’ te vermoorden waren al gangbaar op de Hamas staatstelevisie in Gaza. Maar nu heeft ook de staatstelevisie op de Westbank – onder controle van president Abbas van Fatah – een dergelijke oproep uitgezonden.

Deze oproep is duidelijk gesanctioneerd door de Fatah beweging van Abbas, want de oproep werd nota bene gedaan op een plechtigheid ter gelegenheid van de 47e verjaardag van Fatah.

Ook de spreker was niet de minste, het was de door de Palestijnse Autoriteit benoemde Moefti Muhammad Hussein; de hoogste Islamitische geestelijke op de Westbank.

Deze werd aangekondigd met: “Onze oorlog is met de afstammelingen van apen en varkens [hiermee worden Joden aangeduid], het is een oorlog van religie en geloof.”

De Moefti bevestigde dat met de woorden: “De dag des Oordeels zal niet komen totdat jij de Joden bevecht. De Joden zullen schuilen achter rotsen en bomen, maar zij zullen roepen: ‘Oh Moslim, dienaar van Allah, er is een Jood achter mij, kom en dood hem.”

Zie de videobeelden op: http://likud.nl/2012/01/palestinian-authority-mufti-calls-for-genocide-of-jews/

Oslo
Bovenstaande is een flagrante schending van de Oslo-akkoorden, waarin de Palestijnse leiding zich verplicht heeft om hun bevolking naar vrede te laten streven en af te zien van dergelijke ophitsing. (Overigens: Israëlische huizenbouw is daarin niet verboden, ondanks dat dit wel veel media-aandacht krijgt.)

Wat doet het Nederlandse parlement?
Interessant is wat het Nederlandse parlement met deze informatie gaat doen. Immers op 17 maart 2011 heeft de Tweede Kamer de volgende motie aangenomen:

overwegende, dat in de Palestijnse gebieden een klimaat wordt gevoed waarin terroristische daden worden aangemoedigd in plaats van tegengegaan, onder meer in het onderwijs en door het vernoemen van openbare voorzieningen naar terroristen; verzoekt de regering zowel in Nederland als in Europees verband er werk van te maken dat subsidie aan de Palestijnse Autoriteit niet wordt gegeven indien geen concrete en effectieve maatregelen worden genomen om verheerlijken en vergoelijken van terrorisme tegen te gaan.

Sinds deze motie is de ophitsing echter alleen maar verergerd, terrorisme wordt door de Palestijnen alleen maar meer aangemoedigd.

Zie nog veel meer voorbeelden van de Palestijnse televisie op: http://likud.nl/category/geselecteerd/clips/

Zal de Tweede Kamer nu handelen volgens haar motie en de aanzienlijke geldstromen richting de Palestijnse Autoriteit stopzetten? Of blijft ons belastinggeld ondanks bovenstaande gewoon richting Abbas en zijn Fatah-partij doorvloeien?

Eén antwoord op “Palestijnse ophitsing bereikt nieuw dieptepunt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *