Ranglijst Christenvervolging

Spread the love

De Ranglijst Christenvervolging laat zien in welke 50 landen in de wereld christenen het zwaarst worden vervolgd om hun geloof.

Kijk op de website van Open Doors voor meer gedetailleerde informatie en een interactieve wereldkaart.

Deze ranglijst laat de top 50 zien van landen waar christenen vervolgd worden. Inmiddels worden christenen in minimaal 73 landen zwaar vervolgd. Dat is bijna 1/3 van de landen van de wereld!

Dat wij ook in Nederland meer en meer onder vuur komen te liggen hebben we afgelopen week mogen ervaren met de leugenachtige en onterechte aanvallen als reactie op de Nashvilleverklaring, waar één van onze externe schrijvers een reactie op schreef.

Op de site van Open Doors is ook meer informatie te vinden over onder meer:

Wat mij opviel waren de volgende punten (LET OP: Dit zijn slechts korte punten, volg voor het complete verhaal bovenstaande links!)

Trends 2019

De laatste tijd laat Noord-Korea (plaats 1 op de ranglijst) een vriendelijker beeld zien naar de wereld, maar achter dat masker gaat voor christenen nog steeds een gruwelijke werkelijkheid plaats. China (met stip gestegen van 47 naar 23) vervolgd christenen ook steeds feller. Onze “mensenrechtenorganisaties” zwijgen in alle toonaarden. Zou het er iets mee te maken hebben dat wij voor het stand houden van onze consumptiemaatschappij inmiddels volkomen afhankelijk van China zijn?

Ook over de nieuwe wetgeving in Vietnam heeft geen enkele mensenrechtenorganisatie de persen aan het draaien gekregen, terwijl die wel op volle toeren draaiden met valse aantijgingen over de Nashvilleverklaring. Eenzelfde verhaal geldt voor Myanmar

Meeste christenen vermoord in Nigeria

In dit artikel vindt u ook een top 10 van landen waar de meeste christenen vermoord zijn, een top 10 van landen waar de meeste kerk en gebouwen verwoest zijn, een top 10 van landen waar de meeste christenen gevangen zitten.

Genderverschil in vervolging

Het is niet geheel verbazingwekkend, maar vrouwen lijden meer onder seksueel geweld, verkrachting en gedwongen huwelijken. Mannen hebben meer te maken met gevangenneming zonder enige vorm van proces, vermoord door autoriteiten of gewelddadige milities.

“Wat we dit jaar zien op het gebied van sekse specifieke vervolging bevestigt de onderzoeksresultaten van het jaar ervoor: vervolging van mannen is te typeren als doelgericht, ernstig en zichtbaar, de vervolging van vrouwen speelt zich vaak af op meerdere terreinen, is gewelddadig en verborgen”, zegt Open Doors-directeur Maarten Dees.

Nieuwkomers op de lijst

Rusland viel net buiten de lijst met een 54e plaats, maar staat nu inmiddels op plaats 41. Opmerkelijk is dat ook binnen Rusland valse beschuldigingen door moslims een rol spelen.

Marokko is terug van een aantal jaren weg te zijn geweest, maar denderd de lijst weer binnen op plaats 35.

Stijgers op de lijst

Sterke stijgers op de lijst zijn China, CAR, Libië en Algerije

In China is de situatie voor christenen de afgelopen 10 jaar niet zo slecht geweest als in 2018. Volgens sommigen zelfs sinds 1976. Er is een nieuwe wet aangenomen die kinderen en jongeren verbiedt om godsdienstonderwijs te volgen en de communistische partij buigt zich nu over religieuze zaken. De geschiedenis heeft duidelijk laten zien hoe communisme en christendom tegen over elkaar staan.

In Centraal Afrikaanse Republiek is de situatie zo verslechterd dat zij stijgen van 35 naar 21. Een tiental gewapende militaire groeperingen plegen talloze mensenrechtenschendingen.

Libië stond al hoog op 7, maar stijgt nu naar plaats 4! Doordat de EU het moeilijker heeft gemaakt om van Libië naar Europa te komen, zitten 20.000 christenvluchtelingen vast in het islamitische Libië. Er doen onthutsende verhalen de ronde over moord, verkrachting en misbruik van christelijke migranten die proberen om naar Europa te gaan.

 

Ook Algerije stijgt met stip, en wel 20 plaatsen van 42 naar 22! Hier is met name de druk vanuit de overheid gestegen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *