Facebook censuur slaat toe!

Spread the love

Facebook verwijdert account islamkritische journalist Tommy Robinson

Of zoals de NOS het populistisch stelt: “Facebook verwijdert account anti-islam activist Tommy Robinson”

Facebook heeft het account van islamkritische journalist Tommy Robinson verwijdert van zowel facebook als Instagram. Instagram is eigendom van facebook. Facebook stelt in een verklaring dat Robinson, die enige tijd vast zat in een Britse cel, de “community standards” heeft overschreden. Dat was aanleiding tot het verwijderen van zijn account.

Robinson reageerde, en ontkende dat hij regels heeft overtreden en stelde dat “mensen versteld zullen staan van deze censuur”

Net zoals de arrestatie van Robinson omstreden was, wat nog eens werd verstrekt werd door het omstreden publcatieverbod over zijn arrestatie, is dat naar mijn mening ook het geval met de censuur die facebook nu via twee kanalen uitoefent.

Ook de timing is apart. Robinson is al weer geruime tijd op vrije voeten en een onschuldig burger. De enige die dat zou kunnen veranderen is een rechter. Facebook ligt wel vaker onder vuur vanwege het verwijderen van berichten die tegen de “community standard” in zouden gaan.

Opvallend is daarbij dat er veel klachten zijn van mensen die ook islamkritisch zijn. Het lijkt er op dat hun berichten sneller en vaker worden verwijderd dan de berichten van anderen.

Facebook zou naar onze mening een sociaal medium moeten zijn waar vrijheid van meningsuiting in ere zou moeten worden gehouden. Als facebook censuur toepast, lopen we allemaal het gevaar dat facebook onze gedachten en meningen gaat bepalen, en dat is iets wat we beslist NIET moeten willen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *