Israël schuldig aan oorlogsmisdaden

Spread the love

Aldus de kop in een krant. Maar lees je verder dan blijkt dat de kop de lading weer eens niet dekt!

Artikel uit een onbekende krant

Het is mij niet bekend uit welke krant dit artikel komt, ik kreeg het ook maar onder ogen via facebook.
Maar het getuigt weer van de totale onbenulligheid die Nederlandse journalisten anno 2019 kenmerkt. De #VN bestaat voor de meerderheid uit samenspannende moslimlanden.
Het aantal “resoluties” van de #VN over mensenrechten toont het antisemitische karakter van deze club genadeloos aan. Geen woord van commentaar tegen China wat Tibet bezet houdt, waar mensenrechten met voeten worden getreden. Of tegen Noord-Korea waar mensen onverdoofd worden geopereerd omdat er geen geld voor verdovingen is, maar wel miljoenen beschikbaar zijn om de paar christenen in het land continu in de gaten te houden.
En ook de kop in de krant is uiteraard weer stigmatiserend, want wat staat er letterlijk in het artikel:
“…waarschijnlijk schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden”
ER IS DUS NOG HELEMAAL NIETS BEWEZEN, MAAR DEZE KRANT STELT DE SCHULD ALVAST MAAR EVEN VAST!!

Het Internationaal Strafhof

Dat is ook zo’n rare club. Een juridische organisatie zou zich namelijk niet met politiek moeten bemoeien, en dat doen ze wel:

De toetreding van Palestina tot het ISH is op zichzelf een vreemde zaak, aangezien Palestina volgens de internationaalrechtelijke standaard helemaal geen staat is, terwijl alleen staten partij kunnen worden bij het statuut van het ISH

Daarmee heeft het ISH haar geloofwaardigheid als het gaat om een eerlijke berechting van Israël dus onherroepelijk verspeeld.

En ook de onkunde van zowel de “onderzoekers van de omstreden VN Mensenrechtenraad” als de journalist is tergend…

Israël is geen partij bij het statuut van dit Hof. Het heeft de rechtsmacht van het Hof niet aanvaard, zodat het Hof op die grond niet bevoegd is.

Heeft u zich weleens afgevraagd waarom de mensenrechtenraad van de VN omstreden is?

Maar goed: Israël kan dus helemaal niet worden aangeklaagd, dus het zijn weer grote woorden van de holle retoriek die deze tijd zo kenmerkt.

Standpunt Israël

Het standpunt van de minister van Buitenlandse Zaken, Katz, dat het rapport als enige doel heeft om “de enige democratie in het Midden-Oosten in diskrediet te brengen” is dan ook gewoon waar.

Het is allang bekend dat hamas burgers inzet als menselijk schild, dus als die mensenrechtenraad van de VN haar werk naar behoren zou doen, dan zouden ze hamas aanklagen. In onze beleving is het raad dat je je zou laten gebruiken als menselijk schild, maar voor burgers in Gaza is dat een andere kwestie. Zij krijgen de keuze om OF als menselijk schild te dienen, met de kans het te overleven omdat het IDF niet op burgers schiet, OF direct de kogel door een hamaslid. Dan wordt de keuze opeens toch anders…

En al is palestina illegaal lid van het ISH, dat opent wel de deur voor vervolging van palestina. Men moet zich eens afvragen of er niet een causaal verband zou kunnen bestaan tussen de vrijdag en de protesten op vrijdag.

Vrijdag is de dag waarop imams hun volgers oproepen tot dit soort daden. Iedereen die in Jeruzalem is geweest, kan beamen dat de sfeer op vrijdag, met name vlak na de oproepen van de moskeeën, grimmiger is dan op enig ander moment. De VN zou er goed aan doen om dat verband eens nader te onderzoeken…

Burgers?

Het artikel suggereert dat het om burgerslachtoffers gaat. In het verleden is echter vaker het tegendeel gebleken. Na onderzoek bij vorige incidenten hebben diverse Arabische kranten de namen van de slachtoffers gepubliceerd. Daarbij concludeerden zij zelf al dat het in meer dan 95% van de gevallen om bekende terroristen ging. De suggestie wordt nu weer gewekt dat het anders zou zijn.

Artikel uit een onbekende krant

Bronnen:

Christenen voor Israël

Onbekende krant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *