In Zweden kunnen mensen gechipt worden

Spread the love

Placing a chip in SwedenIn Zweden kunnen mensen een chip geïmplanteerd krijgen om cash en credit cards te vervangen. 4000 “pioniers” hebben inmiddels een chip en hopen dat miljoenen mensen wereldwijd hun voorbeeld zullen gaan volgen

Duizenden mensen in Zweden hebben “futuristische” microchips laten implanteren om dagelijkse activiteiten uit te voeren en om cash en credit cards te vervangen.

Inmiddels hebben meer dan 4000 mensen de chip in hun hand laten plaatsen. Deze heeft de afmetingen van een graankorrel. De pioniers voorspellen dat miljoenen hen snel zullen volgen en ze hopen dat het een wereldwijde trend wordt.

Black Mirror

Het is erg ‘Black Mirror’

vertelde de Zweedse wetenschapper Ben Libberton tegen The Post en vergeleek het met de futuristische scenarios in de TV serie.

Als veredelde smartwatches, helpen de chips de Zweden om hun gezondheid in de gaten te houden en vervangen zij sleutelkaarten zodat zij toegang krijgen tot kantoren en gebouwen.

Maar ze zijn vooral populair omdat ze hun eigenaren in staat stellen om in winkels met een simpele veegbeweging met de hand te betalen. Dat is een grote stap in een land wat voor wil lopen in het elimineren van contant geld.

De microchip zijn ontwikkeld door voormalig body piercer Jowan Österlund. Hij vergeleek de technologie met de lancering van de maanlander en hij vertelde Fortune Magazine dat hij benadert is door hoopvolle investeerders “van elk continent behalve Antarctica”.

“Tech komt in het lichaam”, zei de Biohax International oprichter tegen het magazine. “Daar ben ik van overtuigd”

Veiligheid

Österlund is er van overtuigd dat de technologie veilig is. Dat kan echter niet voorkomen dat alarmbellen blijven rinkelen. Sommigen zijn bang voor de verdubbeling van cybercrime in het land in de afgelopen tien jaar.

Libberton, een Britse wetenschapper die in Zweden woont, roemde de “zeker opwindende” mogelijke gezondheidsvoordelen van accurate gezondheidsgegevens die uit het lichaam worden gehaald.

Zie het als een Apple Watch die dingen als bloedglucose kan meten

zei hij tegen The Post. Maar hij heeft ook zorgen over de omvang van hoogstpersoonlijke data en hoe die gebruikt kan worden.

Het probleem is de vraag wie de eigenaar van de data is?

vroeg hij.

Krijg ik een brief van mijn verzekeringsmaatschappij waarin staat dat mijn premies omhoog gaan voordat ik weet dat ik ziek ben? Als ik de chip gebruik om mijn lunch af te rekenen, naar sportschool en werk ga, heeft iemand dan al die data van mij? Wordt dit opgeslagen en is dat veilig?

Libberton voegde toe:

Het gaat niet alleen om de chip, maar ook om de integratie met andere systemen en het delen van data.

En hij is bang dat de Zweden niet voldoende nadenken over de potentiële gevaren.

Mensen hebben laten zien dat zij er geen probleem mee hebben dat zij hun privacy opgeven voor gemak. De chip is erg makkelijk. Kunnen we accepteren dat onze data op heel grote schaal gedeeld wordt voor we de risico’s kennen?

The trend past in het proces van Zweden naar een maatschappij zonder contant geld. Op dit moment is het aandeel van contant geld slechts 1 procent van de Zweedse economie. Tegelijkertijd heeft het land een enorme afname gezien in bepaalde misdaden. In 2018 waren er slechts twee bankovervallen in 2018 ten opzicht van 110 in 2008.

Reactie van een Facebookvriend

De vervulling van deze profetie komt zo langzamerhand steeds dichtbij:
Openbaring 13:15‭-‬18 HSV

“15 En hem werd macht gegeven om een geest te geven aan het beeld van het beest, opdat het beeld van het beest zelfs zou spreken, en zou maken dat allen die het beeld van het beest niet zouden aanbidden, gedood zouden worden.
16 En het maakt dat men aan allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd,
17 en het maakt dat niemand kan kopen of verkopen, behalve hij die dat merkteken heeft, of de naam van het beest of het getal van zijn naam.
18 Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, laat hij het getal van het beest berekenen, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderdzesenzestig.”
https://bible.com/bible/1990/rev.13.15-18.HSV

Aan mijn lijf dus geen polonaise, want dit zijn nog niet nu, maar wel later, de gevolgen.
Denk dus goed na voor je hier ja op zegt…
Ik weet dat het voor mij grote gevolgen zal hebben wat betreft werk en financiële zaken, maar mijn eerste prioriteit is niet van deze aarde…

2 antwoorden op “In Zweden kunnen mensen gechipt worden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *