De opvolger van Jezus is er! Gretha Thunberg

Spread the love

Greta ThunbergWe worden in de Bijbel zelf al gewaarschuwd dat er, naarmate de tijd vordert, meer en meer valse messiassen zullen komen. Dit zijn mensen die uit eigen naam zeggen de Christus, Jezus of Messias te zijn. Helaas hebben zij veel volgers, maar dit geval is weer een nieuwe stap in waanzin! Gretha Thunberg is door een Zweedse kerk naar voren geschoven als de opvolgster van Jezus!

Nu is mijn Zweeds niet er best, dus ik moet helaas afgaan op informatie uit andere bronnen, maar Greta Thunberg schijnt door de Zweedse kerk te zijn uitgeroepen tot de opvolgster van Jezus.

Ja, u leest het goed: Een kerk roept Gretha Thunberg uit tot opvolgster van Jezus!

Diverse koppen vlogen door mijn gedachten…

  • Nieuw dieptepunt der waanzin
  • Hoe een kerk de Weg finaal kwijt kan raken
  • Kerk benoemt geestesziek meisje tot opvolgster van Jezus

Om er even een paar te noemen. Uiteindelijk koos ik voor bovenstaande kop.

En het bericht schijnt al te dateren van 18 december 2018, dus het is al bijna een jaar oud, maar het social media bericht verscheen bijna een jaar later opnieuw!

Nu is de hele Zweedse kerk al langer de weg kwijt met vrouwelijke dominees, “getrouwde” lesbische dominees, en het verwijderen van christelijke symbolen om “vluchtelingen niet voor het hoofd te stoten”, en meer van dergelijke waanzin, maar om nu de kern van het christelijk geloof ook nog aan te gaan vallen is met recht een nieuw dieptepunt!

Te fel?

Volgens sommigen zal ik wel weer te fel reageren, maar dit raakt me diep. Hiermee wordt de kern van ons geloof direct aangevallen! Ja, ik weet dat de Bijbel ook voorspeld dat het verval van binnenuit zal beginnen, maar toch is het zo in- en intriest om te zien dat mensen die zichzelf christen durven te noemen, en ook nog eens andere christenen zouden moeten leiden, op zo’n manier misleidt zijn en tegen alles in gaan wat de Bijbel leert!

Dus ja, ik ben fel, en dat zal ik ook zeker niet terug gaan nemen. Deze waanzin kan mensen het eeuwig heil kosten en is dus letterlijk een zaak van leven of dood! En de eeuwigheid duurt lang!

Opvolger? Opvolgster?

Hoe komt iemand die bij zijn verstand is er in vredesnaam bij om iemand, wie dan ook, opvolger of opvolgster van Jezus Christus te noemen? Jezus heeft geen opvolger en Jezus krijgt geen opvolgster!

Jezus gaat Zelf, in hoogst eigen Persoon terugkomen! Dat is de Bijbelse leer en een geesteszieke Zweedse puber opvoeren als opvolgster is pure blasfemie!

Wat gaat er in dit artikel fout?

Misschien wordt mijn artikel wel korter door te vragen wat er niet fout gaat. De tweet is hoogstwaarschijnlijk niet sarcastisch bedoelt, want die schijnt te zijn geplaatst voordat Gretha Thunberg wereldwijd de koppen haalde.

Aankondiging! Jezus van Nazareth heeft nu een van zijn opvolgers aangesteld, Gretha Thunberg

Bron: Twitter en Google translate

Er is inmiddels veel geschreven over wie deze Gretha dan wel niet is. Het blijkt een meisje te zijn met een drietal psychische diagnoses, waaronder Asperger. Zij claimt dit ook zelf en zegt er trots op te zijn.

Wat mij daar in het bijzonder aan stoort is het feit dat haar ouders een dergelijk meisje niet beschermen, maar exploiteren. Sorry, maar anders kan ik het niet zien. Ze wordt door haard ouders naar voren geschoven. Een fotograaf die “toevallig” ter plaatse was toen zij als eenzame klimaatstaakster werd gefotografeerd, blijkt een goede vriend van de familie te zijn.

Haar ouders hebben “opeens” een boek geschreven (een paar weken nadat de hype begon (knap hoor, een boek schrijven in een paar weken!)) en alle poppetjes die haar naar voren schoven blijken linksom of rechtsom met de familie te maken te hebben. Kortom: Het is een compleet georkestreerd gebeuren! Maar we schreven er al eerder over!

Wat zij zegt…

Is in principe niet zo schokkend, maar ze valt pas echt door de mand op het moment dat er geen script aanwezig is, en ze vragen moet beantwoorden. Dan hakkelt ze, aarzelt ze, en is het hele ‘bezetene’ ineens verdwenen en zien we een heel andere Gretha Thunberg. Een compleet andere. Dat betekent dus dat het heel toneelspel gespeeld wordt door een actrice (niet zo gek met twee ouders uit de entertainmentwereld!)

Ze dreigt:

Mijn boodschap is dat we je in de gaten zullen houden,

Dan is mijn eerste gedachte dat de opvoeding van het arme wicht danig tekort is geschoten, want als puber zeg je zoiets niet tegen volwassenen, en al helemaal niet tegen mensen die je niet eens kent.

Jullie komen allemaal naar ons toe jonge mensen voor hoop, hoe durf je?

Dat ze in een waan leeft wordt wel duidelijk! Hoop bij jonge mensen? Het is juist eerder andersom! Jongeren hebben nog zoveel te leren, dus deze opmerking getuigt, mits zij hem zelf geschreven heeft, van een hoogmoedswaanzin die zijn weerga niet kent.

Je hebt mijn dromen en mijn jeugd gestolen met je lege woorden

Dit is ook zo’n typische opmerking. Wij hebben niet gestolen. Dromen bestaan nog steeds en zijn nog steeds realiseerbaar! Als zij andere dromen heeft dan wij, prima! Kenmerk van de jeugd.

Dat zij haar dromen nu al op heeft gegeven is ook kenmerken. Dat ze een ander daar de schuld van geeft is typerend voor een loser. Die leggen de schuld altijd bij anderen neer!

We staan ​​aan het begin van een massale uitsterving

Zonder het te weten zegt ze iets waar ze wel gelijk in heeft, maar als ze de oorzaak zou weten, dan zou ze dit niet op deze manier hebben gezegd. Wat zij bedoelt te zeggen is helemaal niet aan de orde!

alles waar je over kunt praten is geld en sprookjes van eeuwige economische groei. Hoe durf je?”

Dat dit meiske uit een extreem links nest komt is wel duidelijk. Afgeven op geld, maar ondertussen ouders hebben die rijk zijn en beschikken over een jacht om mee naar New York te zeilen, waar 90% van de bevolking alleen maar van kan dromen. Misschien kunnen we haar beter de Zweedse opvolgster van Matthijs van Nieuwkerk noemen!

Kerk krabbelt terug

Het was te verwachten dat een dergelijke tweet een behoorlijke reactie op zou roepen, dus krabbelt de kerk terug met één tweet en ‘verlaat vervolgens de arena’. En dan blijkbaar ook voorgoed, want de kerk heeft het twitteraccount verlaten. Het laatste bericht is van 6 december 2018.
Wat een zwaktebod!!

Onze bedoeling was om op onze eigen manier over Jezus Christus te praten.

Ik kan me vergissen, maar volgens mij wordt met een dergelijke tweet alle aandacht bij een tiener gelegd en niet bij Jezus.

Het schijnt dat men van mening is dat iedereen Jezus op zijn eigen manier zou mogen interpreteren, maar dat is natuurlijk onzin. Dat is de reden dat er zoveel valse christussen kunnen ontstaan.

Om Jezus te interpreteren is gedegen Bijbelkennis noodzakelijk. De Bijbel laat ons zien wie Hij is, niet een van andere postmoderne interpretatie van wie mensen hopen of denken dat Hij is!!

Plaatsvervangende schaamte

De hele discussie volgen is voor mij helaas niet mogelijk omdat ik geen Zweeds spreek. Dat de hele discussie na een dag of vijf al af was gelopen is zo typerend postmodern, en ook het ‘verlaten van de arena’. Als het te dichtbij komt doen we snel de deur dicht om vooral niet geconfronteerd te worden met onze eigen fouten.

Ik schaam me voor zo’n kerk. Voor een kerk die een geestesziek, geëxploiteerd meisje als opvolgster van Jezus voorstelt. Dit gaat zo tegen alles in waar het christendom voor zou moeten staan, dat ik hier gepaste afstand van neem!

Een meisje met de diagnoses van Gretha moet beschermd worden, niet geëxploiteerd! Niet constant worden belast met prikkels, drukte, reizen, en meer van die stress veroorzakende activiteiten!

Maar het is een teken van de tijd. Als zo’n puber al zo’n hype kan veroorzaken, hoe makkelijk zal dan straks driekwart van de wereld zonder nadenken achter de antichrist aanlopen?

Ik zie dit dan ook meer als een laatste waarschuwing om niet zo maar klakkeloos achter iedereen aan te lopen. Is het werkelijk de laatste? Geen idee, maar het was zeker niet de eerste, want iets dergelijks zagen we destijds ook met de opkomst van Barack Obama. En ook hij heeft zo goed als niets van wat hij zei te gaan doen waargemaakt.

Maar, en eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik in eerste instantie ook wel wat in hem zag, de hele wereld loopt zonder blikken of blozen achter allerlei mensen aan en je ziet keer op keer hoe makkelijk een hype geboren wordt.

De wereld is zo goed als klaar voor de komst van de antichrist, en zal hem met open armen ontvangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *